01/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Hollanda’daki eşcinsel erkek ve kadınların yarısı toplum içinde davranışlarını değiştirdiklerini söylüyor.

Hollandalı Eşcinseller Dışarıda Hetero Takılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hollanda’daki eşcinsel erkek ve kadınların yarısı toplum içinde davranışlarını değiştirdiklerini söylüyor. Kınayan bakışlar, düşmanca yorumlar ya da şiddet gibi olumsuz tepkilerden kaçınmak için heteroseksüel normlara göre davranıyorlar.
Amsterdam’daki Free University’de araştırmacı olan Marloe Boon’a göre “Bu, toplum içinde el ele dolaşmayacakları ya da öpüşmeyecekleri anlamına geliyor.” Boon, Hollanda Toplumsal Araştırmalar Enstitüsü tarafından 20 lezbiyen ve geyle derinlemesine görüşmeler yapması için görevlendirildi. Görüşme yaptığı kişiler eşcinselliğin hiçbir zaman tamamen kabul edilmeyeceğini düşündüklerini belirttiler. Boon’a göre, bir azınlık olduğunu kabul eden fakat karşılıklı saygı gösterilmesini bekleyen eşcinseller için bu durum illa bir sorun olarak görülmüyor.
 
“İki Erkeğin Öpüşmesi mi? İğğğrenç!!!”
Eşcinsel hakları örgütü COC, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak eşcinseller için hoşgörülü olduğu düşünülen bir ülkede bile görünür olmanın zor olduğunu söyledi. Örgüt adına konuşan Rene van Soeren, daha önce yapılan bir araştırmaya göre Hollandalıların yüzde 90’ının eşcinselliği kabul ettiğini, buna karşılık yarısının iki erkeğin öpüşmesini iğrenç bulduğunu anlattı. Araştırmada heteroseksüel bir öpücüğü iğrenç olarak niteleyenlerin oranıysa yalnızca yüzde 10’du.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam