17/05/2018 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs’a özel farklı ülkelerden homofobi, transfobi, bifobi karşıtı anneler...

Homofobi, bifobi, transfobi karşıtı anneler burada Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs’a özel homofobi, transfobi, bifobi karşıtı anneler.

Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulaması instagramda LGBTİ tarihinin fotoğraf arşivini oluşturan “LGBTİ History” homofobi, transfobi, bifobi karşıtı annelerin fotoğraflarını paylaştı.

LGBTİ History bu paylaşımları her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü’ne özel hazırladı. Teksas, Londra, Kaliforniya ve New York’tan LGBTİ annelerinin alandaki fotoğraflarından 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün için mini bir seçki hazırladık.

Yan yana

İlk fotoğraf Kaliforniya’dan. 1996 yılına ait fotoğraf Onur Haftasında çekilmiş. Annenin elinde tuttuğu dövizle oğlunun yanında olduğunu söylüyor.

Peki ya lezbiyen anneler?

1977 yılında Teksas’ta bir eylemden çekilen ikinci fotoğrafta lezbiyen annelere çağrı var. Dövizlerden birinde “Lezbiyen anneler birleşin” diğerinde “Lezbiyen hakları şimdi” yazıyor.

Tekerlemeli

Londra’da 1995 yılında bir anne esprili döviziyle yürüyor: “Hip hop heyyo! Oğullarımın ikisi de geyyo"

Annelere davet

New York’tan bu fotoğrafta ise 1971 yılında Kate Millet annelere sesleniyor: “Merhaba anne! Bize katıl”

“Yanındayım”

Son fotoğraf Türkiye’den. 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş Ankara’da son üç yıldır yasaklanıyor. Bu fotoğraf 19 Mayıs 2013’te Ankara’da altıncı kez düzenlenen “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş”ten.

İlgili haber:

Kaos GL’den 17 Mayıs açıklaması: Eşit ve özgür günler için mücadeleye devam!

 


Etiketler: medya
İstihdam