12/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Antalya’da Mask Etnic Fun kafenin ev sahipliğinde ‘Cinsiyetsiz Çarşamba’ etkinliğine katıldı.

Kaos GL, Antalya’da Mask Etnic Fun kafenin ev sahipliğinde “Cinsiyetsiz Çarşamba” etkinliğine katıldı.

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Antalya’da “Cinsiyetsiz Çarşamba” söyleşisi yapıldı. 8 Haziran Çarşamba günü Mask Ethnic Fun’ın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel ve Yıldız Tar katıldı.

Yüze yakın kişinin takip ettiği söyleşide Yıldız Tar, “toplumsal cinsiyet, cinsel yönelimler ve cinsiyet kimlikleri” üzerine temel kavramları anlattı.

Homofobi, transfobi, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, nefret suçları gibi temel kavramları açan Tar, “Homofobi eşcinsellerin; transfobi transların değil bir bütün olarak toplumun meselesidir. Toplumsal barışı tehdit eden, heteroseksüel ilişkinin tek meşru, makbul ve normal ilişki biçimi olduğunu dayatan ayrımcılık ideolojisi heteroseksizmle mücadele; hepimizi özgürleştirecektir” dedi.

Sunumun ardından forum bölümünde Tuncel ve Tar katılımcıların sorularını cevapladı. Antalya’da homofobi ve transfobi karşıtı mücadelenin yolları üzerine tartışıldı.

Etkinlik Antalya’nın sevilen müzik grubu Morenika konseri ile devam etti.

*Bu etkinlik, Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA), Norveç Büyükelçiliği, Rainbow Solidarité destekleriyle gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: yaşam
İstihdam