12/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar bu hafta sonu Malatya, Çanakkale ve Samsun’da.

Homofobi Karşıtı Buluşma Malatya, Çanakkale ve Samsun’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar bu hafta sonu Malatya, Çanakkale ve Samsun’da.
 
Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz” başlığı ile gerçekleşen Buluşmalar bu haftasonu Malatya, Çanakkale ve Samsun’da homofobi ve transfobi karşıtları ile buluşacak. Etkinliklerin programı ise şöyle:
 
Malatya: 15 Şubat Cumartesi, 11.00; Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri
Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Yıldız Tar’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlik Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 11.00’da başlayacak etkinlik Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Konferans Salonunda düzenlenecek.
 
Çanakkale: 15 Şubat Cumartesi, 12.00 – 17.30; Eğitimde Homofobi ve LGBT’lerin Sorunları
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinliğe “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Ait Kavramlar” başlıklı sunumuyla Kaos GL Derneği’nden Remzi Altunpolat, “Eğitimde Cinsel Yönelim Ayrımcılığı, LGBT Eğitimci ve Öğrencilerin Sorunları” başlıklı sunumuyla Psikolojik Danışman Berna Savcı ve “LGBT Öğretmenlerin Sorunları ve Sendika’da Cinsel Yönelim Cinsiyet Kimliği Çalışmaları” başlıklı sunumuyla Kaos GL Sendika Çalışma Grubu’ndan Ayşe Panuş katılacak.
 
Samsun: 16 Şubat Pazar, 14.00; LGBT Gençler ve Çocukların Sorunları ve Çözüm Yolları
Tarlabaşı Toplum Merkezi’nden Ceren Suntekin ve Kaos GL Derneğinden Evren E. Çakmak’ın konuşmacı olacağı etkinlik İğne Deliği Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Etkinlikte gençlik ve çocuk politikalarından LGBT hareketine, öğrenci örgütlerinden çocuk örgütlerine bir çok boyutu ile LGBT gençler ve çocuklar gündeme alınacak.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.

Çanakkale etkinliği, Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerinin birlikte yürüttüğü Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında yapılmaktadır. 


Etiketler: yaşam
İstihdam