11/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl queer kuramcısı Jack J. Halberstam, erkeklik araştırmacısı Michael Kimmel ile trans aktivist ve avukat Tamara Adrian’ı konuk ediyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Ana Konukları Açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl queer kuramcısı Jack J. Halberstam ile trans aktivist ve avukat Tamara Adrian’ı konuk ediyor.
 
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl queer teorinin önde gelen kuramcılarından Jack J. Halberstam’ı ağırlıyor. Halberstam’ın kuramı derinden etkileyen 5 önemli kitabı mevcut. Popüler kültür edebiyat sinema ve görsel sanatlar üzerine çalışan Halberstam’ın Tomboy (Erkek Fatma) ve dişil maskülenlik üzerine çalışmaları da bulunuyor.
 
The Drag King Book, Female Masculinity, In a Queer Time and Place: Transgender Bodies, Skin Shows: Gothic Horror and the Technology of Monsters ve Türkçeye de çevrilen Çuvallamanın Queer Sanatı isimli kitabın yazarı da olan Halberstam; California Üniversitesi’nde ders vermekte ve The Center for Feminist Research’te profesörlük ve yöneticilik yapmakta.
 
Özgürlük mücadelesinin var olan sistemler içinde yeni ayarlamalarla ya da farklı düzenlemeler yapmakla olmaması gerektiğini söyleyen Halberstam ekliyor: “Bütün normallerin tükendiği yerden başlamalıyız.”
 
 
Tamara Adrian ise Hukuk Fakültesi’ni Caracas’ta Católica Andrés Bello Üniversitesi’nde bitirdi, doktorasını ise 1982 yılında Paris’teki Panthéon-Assas Üniversitesi’nde yaptı. Şu an bir avukat olarak mezun olduğu Católica Andrés Bello Üniversitesi’nde öğretim üyesi.
 
Aynı zamanda Central de Venezuela ve Metropolitana Üniversiteleri‘nde de çalışmakta. Kısaca Adrian, Venezuela’nın 3 farklı üniversitesinde hukuk profesörü olarak çalışan trans bir avukat ve aktivist.
 
Akademi’de eşitlik ve özgürlük için verdiği mücadelenin yanı sıra, Venezüella özelinde dünya genelinde transların daha iyi barınma ve çalışma imkânlarına sahip olmasının da mücadelesini veriyor. Şu an Uluslararası IDAHO-T (International Day Against Homophobia and Transphobia [Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün]) Komitesi Başkanlığı’nı yürütüyor.
 
Uluslararası homofobi karşıtı buluşma nedir?
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl, 17 Mayıs Haftasında homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası bir etkinliktir.
Ayrımcılığa karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenleyen Kaos GL Derneği, bu etkinlik ile Türkiye’de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratmayı amaçlıyor.
Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü olan 17 Mayıs tarihi ise cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü.
 
LGBT’lerin sorunları ile homofobi ve trasnfobiyi tartışmak, eşcinsel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkesin katılabildiği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda bugün Ankara sınırlarını aşarak Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlere yayıldı.

Buluşma, 2008 yılından beri “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile tamamlanıyor. 


Etiketler: yaşam
İstihdam