31/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Beşinci Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart ayı Trabz

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart Programı Tamamlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beşinci Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart ayı Trabzon, Samsun, Adana, Mersin, Kayseri, Edirne etkinlikleri ile tamamlandı.

16 Mayıs Pazar günü, Ankara’da yapılacak “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile sona erecek olan Homofobi Karşıtı Buluşma, bu yıl Mart ayında Trabzon programı ile başladı.
 
Homofobi Karşıtları Trabzon’da Buluştular!

Mart’tan Mayıs’a kampüs ve şehir etkinlikleri ile süren buluşmaların ilk programı için homofobi karşıtları, 5-6 Mart tarihlerinde Trabzon’da bir araya geldiler.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kitap ve Sosyal Araştırmalar Kulübü’nün (KSAK) örgütlediği etkinlikler, Trabzon Sanat Evi’nde yapıldı.
 
Trabzon’daki buluşma etkinlikleri, feminist İlknur Üstün’ün “Kadın Örgütlenmesi Pratikleri” başlıklı atölyesinde 30 kadının bir araya gelmesi ile başladı.
“Homofobi Kimin Meselesi?” oturumunda, Ege Üniversitesinden, Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli “Ayrımcılıktan İdeolojiye Homofobi”başlıklı bir sunum yaptı. Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişiminden, Psikiyatr Dr. Koray Başar’ın sunumu ise "Psikiyatrinin Eşcinselliğe Yaklaşımının Evrimi ve Toplumsal İzdüşümü" başlığını taşıyordu.

Gus Van Sant’ın yönettiği “Milk” filminin gösteriminin ardından Trabzon Sanat Evindeki Buluşma programı Kaos GL’den Ali Erol’un “Değişen Algılar İçinde Erkeklik Görünümleri” söyleşisi ile tamamlandı.
 
Homofobiye Karşı Çukurova’da da Buluşuldu!

Karadeniz’deki etkinliklerinin ardından, Homofobi Karşıtı Buluşma’nın beşincisi Çukurova programı ile devam etti. Bu yıl ilk kez Adana ve Mersin de homofobiye karşı etkinliklere ev sahipliği yaptı.
 
Çukurova bölgesinde, Adana ve Mersin’de etkinler yapıldı. Tabipler Odası Adana Genel Sekreteri Prof. Dr. Gülşah Şeydaoğlu ile Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Erbuğ Keskin’in birlikte modere ettikleri Çukurova Üniversitesindeki programa 200 kişiyi aşkın öğrenci ve sağlık çalışanı katıldı. Programı dekan da izledi.
 
“Bir Ötekileştirme Pratiği Olarak Cinselliğin Tıbbileştirilmesi ve Eşcinsellik” ile Gazi Üniversitesinden Psikiyatr, Prof. Dr. Selçuk Candansayar; “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi” ile Sosyal Psikolog Prof Dr. Melek Göregenli; “Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Türkiye Seyri” ile Kaos GL’den Ali Erol;  “İnsan Haklarının İnsanının Cinsiyeti” başlıklı sunumu ile Ege Üniversitesinden Felsefeci Doç. Dr. Nilgün Toker katıldılar.

Çukurova Üniversitesi’ndekiprogram Mersin Üniversitesinde, Psikoloji Topluluğu’nun ev sahipliğinde tekrarlandı. Mersin’deki etkinliğe 300’ü aşkın öğrenci izledi.
Mersin Üniversitesindeki programa İletişim Fakültesi Dekanı ile Mersin Tabip Odası Başkanı da katıldı.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nin katkılarıyla Belçikalı yönetmen Sümeya Kökten’in “Yasak Hisler” (Sens Interdits) adlı filminin gösterimi, Adana’da, 14 Mart Pazar günü, İnisiyatif Sanat Merkezi’nde yapıldı. Film sonrası izleyicilerle sohbet edildi.
 
Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart ayındaki kampus buluşmaları, Samsun, İstanbul Bahçeşehir ile Edirne’de Trakya Üniversitelerinde yapıldı.
 
19 Mayıs Üniversitesi öğrencileri ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nın ev sahipliğindeki “İnsan Hakları, Toplumsal Cinsiyet Mücadelesi ve LGBTT Bireyler” başlıklı atölye, 9 Mart’ta, “İğne Deliği” adlı gençlik merkezinde, Kaos GL’den Umut Güner, Nevin Öztop ve Ali Erol’un katılımı ile gerçekleştirildi. 
 
Bahçeşehir Üniversitesi, Sosyoloji Bölümündeki, Doç Dr. Hande Eslen Ziya’nın dersinde ise Kaos GL’den Umut Güner, 12 Mart’ta,“Eşcinsellikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular”ı cevapladı.

Trakya Üniversitesinde,
29 Mart’taki, TOG’un ev sahipliğindeki“Eşcinsellikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular”atölyesine ise Kaos GL’den Umut Güner ile İsmail Alacaoğlu katıldı. Atölyede 40 öğrenci yer aldı.
 
Kayseri’de LGBT Mültecilerle Buluşma

LGBT mültecilerle yapılan “LGBTT Mültecilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. 23 Mart’ta, Kayseri’de yapılan çalışmaya Kaos GL’den Özge Gökpınar ile Umut Güner katıldılar.
 
Trabzon, Adana ve Mersin buluşmalarının foto galerileri
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Trabzon, Adana ve Mersin etkinliklerinin fotoğrafları görmek için kaosgl.org’daki şu linklere bakılabilir…
 
 
Homofobiyi ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmak isteyen, eşcinsel, biseksüel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkesin katılabildiği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Nisan ve Mayıs ayı etkinliklerinin ardından 16 Mayıs Pazar günü yapılacak “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile Ankara’da tamamlanacak.

Buluşma İçin İletişim:
Kaos GL 
Tel: 0 312 230 03 58 /12  E-posta: bilgi@kaosgldernegi.org

 


Etiketler: yaşam
İstihdam