09/02/2017 | Yazar:

İtalyan papaz homofobi karşıtı açıklamaları nedeniyle piskopos tarafından çağırıldı. Aşırı sağcılar aforoz edilmesini istedi.

Homofobi karşıtı papaz aforoz tehdidi altında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İtalyan papaz homofobi karşıtı açıklamaları nedeniyle piskopos tarafından çağırıldı. Aşırı sağcılar aforoz edilmesini istedi.

47 yaşındaki Don Giulio Mignani, Kuzey İtalya’da Ligurie bölgesinde bulunan Bonassola’nın papazlığını yapıyor.

Don Giulio, Gökkuşağı kolektifi tarafından başlatılan bir imza kampanyasına imza verdi. Sağcı örgüt Forza Italia’nın cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini de konu edinen “cinsiyet teorisi” dersine karşı faaliyetlerini eleştiren metne imza atan Don Giulio bu durumu bir cadı avı olarak nitelendirdi ve ‘farklılıkları ve homofobiye karşı savaşı çocuklara küçükten aşılamanın önemli olduğunu’ söyledi.

‘Gökkuşağı Ailesinin’ yanında oluşu nedeniyle Spezia-Sarzana-Brugnato piskoposu, Luigi Ernesto Palletti, Giulio’yu yanına çağırdı. Homofobik ve transfobik gruplar papazın aforoz edilmesini istedi.

Gelen aforoz haberinden sonra kasabanın büyük bir çoğunluğu papazlarını desteklemek için yanına gitti. Hatta kasabanın belediye başkanı da Don Giulio’ya olan desteğini göstermek için oradaydı.

Don Giulio’nun aforoz edilmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Papazın kendi açıklamasına göre, piskoposla olan görüşmesi ‘barışçıl’ bir atmosferde gerçekleşti.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam