03/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında Cuma günü Antalya’da ‘Sosyal Gerontoloji Ayrımcılık Karşıtı Sosyal Hizmet’ başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Homofobi Karşıtları Antalya’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar kapsamında Cuma günü Antalya’da “Sosyal Gerontoloji Ayrımcılık Karşıtı Sosyal Hizmet” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.
 
Aydın Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Osman Elbek ve Hacettepe Sosyal Hizmet Bölümünden Arş. Gör. Sedat Yağcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin ilk bölümünde Kaos GL Derneği’nden Evren Çakmak ve Seçin Tuncel Sıkça Sorulan Sorular Atölyesi gerçekleştirdi.
 
100’ün  üzerinde kişinin yer aldığı etkinliğin ilk bölümünde katılımcılar cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği hakkında sormak istedikleri soruları dernek üyelerine yönelttiler.
 
Eşitlik Normun Ötesinde Gerçekleşebilir
Etkinliğin ikinci bölümünde Osman Elbek, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği yönünden tıbbın egemen ideolojiyi meşrulaştıran ve onu bilgi temelinde yeniden üreten uygulamalarını ele aldı.
 
Gündelik hayat deneyimleriyle zenginleştirdiği konuşmanın ikinci bölümünde ise Elbek, sağlık ve sosyal güvenlik alanlarının neoliberal dönüşümünün yaratacağı sorunları, eşitlik ve özgürlük perspektifinden konunun eşcinsellik yönünü de alarak irdeledi. Elbek, konuşmasını özcü ve liberal paradigmaya teslim olmadan, normun ötesinde bir özgürlük ve piyasa ötesinde bir eşitlik perspektifini vurgulayarak tamamladı.
 
Heteroseksist Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün
Sedat Yağcıoğlu ise konuşmasını sosyal hizmetin neden heteroseksist olmaması gerektiği üzerine inşa etti. Yağcıoğlu konuşmasında devletin sosyal hizmet mekanizmalarının heteroseksizmden arınmadığı müddetçe ayrımcılığı tekrar nasıl örebildiğini aktardı. Yağcıoğlu, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hareketinin zaman içinde ördüğü mekanizmaların bu yapıyı dönüştürecek alternatifler de yaratacağını düşündüğünü söyledi.
 
Fotoğraflar: Ecem Yıldız ve Çağatay Özer
 

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.  


Etiketler: yaşam
İstihdam