25/03/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayaklarında sıradaki iki durak Bursa ve Antalya.

Homofobi Karşıtları Bursa ve Antalya’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayaklarında sıradaki iki durak Bursa ve Antalya.

Bursa: 26 Mart, Salı, Eşcinsellikle İlgili Mitler ve Bilimsel Doğrular,

Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrencilerinin katkılarıyla 26 Mart Salı günü (yarın) iki ayrı etkinlikle bir araya geliyoruz. Saat 11.00’da başlayacak ilk atölyeyi Kaos GL Derneğinden Seçin Tuncel ve Baran Çağlar Çakmak yürütecek. Düzelenecek Sık sorulan sorular atölyesi ile öğrencilerin merak ettiği sorular yanıtlanacak. Öğleden sonra başlayacak oturumda ise Kaos GL Derneğinden Evren E. Çakmak ve Lambdaistanbuldan Yıldız Tar Bilimin ideolojisini tartıştıracak. 

Antalya: 26-27 Mart, Film Gösterimleri ve Söyleşiler,

Antalya’da LGBT’ler ve homofobi karşıtları ile Kale İçi Zula Cafe’de 26 -27 Mart Salı ve Çarşamba günleri bir araya geliyoruz. 26 Mart’ta 19.00; Film Gösterimi: Benim Pembe Hayatım, 27 Mart Çarşamba ise, 18.00; Film Gösterimi ve Söyleşi: Lola ve Bilidikid’i hep birlikte izleyip üzerine tartışıyoruz. Etkinliğin ikinci gününde Kaos GL Derneğinden Seçin Tuncel ve Evren E. Çakmak bizlerle olacak.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar

Bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Ayakları yoluna devam ediyor. “Küresel Ayrımcılığa Karşı Yerel İttifak” başlığı altında bu yıl 20 şehirde etkinlikler düzenliyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.

Siz de Homofobi Karşıtı Buluşmayı yerelinize getirmek isterseniz umut@kaosgl.org adresinden Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz. 

* Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları, Canada Fund for Local Initiatives tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: yaşam
nefret