07/01/2014 | Yazar: Kaos GL

9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları kapsamında Kaos GL, Eskişehir Eğitim-Sen Kadın Komisyonu ve MorEl LGBT oluşumu ile Eskişehir’de bir etkinlik düzenlendi.

Homofobi Karşıtları Eskişehir’de Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları kapsamında Kaos GL, Eskişehir Eğitim-Sen Kadın Komisyonu ve MorEl  LGBT oluşumu ile Eskişehir’de bir etkinlik düzenlendi.
 
Trans Danışma Merkezi Derneği üyeleri ve İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu şube üyeleri haftasonu gerçekleşen etkinliğe konuk oldular.
 
Eğitimde LGBTİ Olmak 
Cumartesi günü  “Okulda Trans Var” belgesel gösterimi ve belgeseli hazırlayan, Trans Danışma Merkezi Derneği (T-Der)’den Barış Sulu ve Aras Güngör ile söyleşi yapıldı. Bu söyleşiye 20 eğitimci katıldı.
 
Pazar günü  ise “LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Öğrenciler ve Okulda Yaşadıkları Sorunlar” başlıklı bir panel düzenlendi. Ayşe Panuş (İstanbul Eğitim Sen 3 No’lu Şube, Kaos GL Sendikal Çalışmalar Grubu), Remzi Altunpolat (Kaos GL) ve Yasemin Şafak’ın (Kaos GL Eğitim Komisyonu) konuşmacı olarak katıldığı paneli yaklaşık 30 eğitimci izledi.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.   

Etiketler: yaşam
İstihdam