16/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar’ın Malatya ayağında konuşan Ali Erol ‘hastalık, suç ve günah’ söylemlerinin tarihsel boyutlarını aktarırken; Yıldız Tar ‘Hakikat büyük laflarda değil, gündelik hayatın kendisinde saklı’ dedi.

Homofobi Karşıtları Malatya’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar’ın Malatya ayağında konuşan Ali Erol “hastalık, suç ve günah” söylemlerinin tarihsel boyutlarını aktarırken; Yıldız Tar “Hakikat büyük laflarda değil, gündelik hayatın kendisinde saklı” dedi.
Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar kapsamında Kaos GL Derneği ve Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi işbirliğinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) konferans salonunda panel gerçekleştirildi.
 
Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Yıldız Tar’ın konuşmacı olduğu panelde LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) kimliklere dönük “hastalık, suç ve günah” söylemlerinin yanısıra birlikte mücadelenin yolları da tartışıldı.
 
İlk olarak söz alan Ali Erol, farklı ayrımcılıklara uğrayan başka kesimlerin hayatları ile temas noktaları üzerinden bir mücadele örmeye çalıştıklarını belirtti. Erol sözlerine şöyle devam etti: “20 yıl önce hayatın içinde olduğumuz mekanlarda yan yana geldiğimiz halde birbirimizden haberdar değildik. Kendimizi ifade edebileceğimiz alanlar çok az ve sınırlıydı” dedi.
 
Erol konuşmasının devamında eşcinselliğe dönük “hastalık, suç ve günah” söylemlerinin tarihsel arkaplanını aktardı; bu söylemlerin iktidar olgusuyla ilişkisi üzerine konuştu.
 
Yıldız Tar ise, toplumsal normların şekilleniş biçimleri üzerinden ezilenlerin dayanışarak örecekleri mücadelenin önemine değindi. Gündelik yaşam deneyimleri üzerinden şekillenmeyen ve gündelik sorunlara çözümler üretmeyen politika tarzını eleştiren Tar, “Hakikat büyük laflarda değil; sokağa çıktığında Kabahatler Kanunu’ndan ceza yiyen trans kadınların hayatlarında saklıdır” dedi.
 
Tar konuşmasının devamında Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nin kuruluş hikayesini de anlatarak, “Malatya’da ve başka birçok yerdeki LGBT örgütlenmeleri gündelik hayatın hakikatiyle ilişkilendiği oranda çok hızlı bir şekilde gelişme potansiyeline sahip” dedi.
 
Panel katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam etti.
 

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir. 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam