27/04/2012 | Yazar: Kaos GL

İstanbul’daki LGBT örgütleri 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını duyurdu.

Homofobi, Transfobi ve Kapitalizme Karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen, gey, biseksüel ve translar 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını duyurdu.
 
Yayınlanan çağrı metni şöyle:
 
"1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününde lezbiyen, gey, biseksüel ve translar olarak alanlarda olacağız.  Kendi devamlılığını sağlamak için aileyi ve neslin devamını kutsayan kapitalist sistemin çarklarının dışladığı LGBT bireyler olarak mücadelenin sesini yükselteceğiz.
 
Bizler emeğimizi sömüren; bedenimizi denetleyen; cinsel kimliğimizi ve yönelimimizi yok sayan; aşklarımızı hastalık, sapkınlık olarak niteleyen bu heteroseksist ve kapitalist düzene karşı birlikte mücadele etmek  gerektiğine inanıyoruz.
Kapitalizme karşı mücadelenin, etnik, cinsel ve tüm diğer kimlik ve yönelimlerin yok sayıldığı,  farklılıkların üstünün örtüldüğü, soyut ve homojen addedilen bir sınıf dayanışması ile mümkün olmadığını düşünüyoruz. Çünkü biz emekçi lezbiyenleriz, geyleriz, transseksüelleriz; öğretmeniz, avukatız, barmeniz, öğrenciyiz, seks işçisiyiz, gündelikçiyiz, ev kadınıyız, mühendisiz, işsiziz. Bizler LGBT bireyler olarak her yerde ayrımcılığa maruz kaldığımız, yok sayıldığımız gibi iş hayatında da ayrımcılığa maruz kalıyoruz.
 
Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğimiz, işe alınmama nedeni olabiliyor.  Sırf LGBT olduğumuz için işten atılıyoruz ya da kimliğimizi saklamak zorunda kalıyoruz. Yasalardaki genel ahlak, yüz kızartıcı suç gibi muğlâk ifadeler aleyhimize kullanılıyor. Bu yüzden işten çıkartılıyoruz.
 
Neoliberal düzende emekçilerin büyük bir kısmı kayıt dışı çalışıyor.  Esnek ve güvencesiz çalışma kural haline geliyor. Seks işçiliği esnek, güvencesiz, kuralsız çalışma alanlarının başında yer alıyor. Trans bireyler olarak, cinsel kimliğimizden dolayı ayrımcılığa uğramadan güvenli mekânlarda, her bireye tanınması gereken sosyal haklar ve sağlık güvencelerinden faydalanarak çalışabilmek istiyoruz.
 
§ Yeni Anayasa’da vatandaşların yasalar önündeki eşitliğini düzenleyen maddeye “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” ibareleri eklenmeli ve tüm işçi ve emekçileri etkileyen iş güvenliği yasaları ile ilgili düzenlemelerle birlikte hayata geçirilmelidir.
 
§ Cinsel yönelim ve kimliği sebebiyle LGBT bireylerin iş hayatındaki karşılaştığı sorunlar ortadan kaldırılmalıdır. Tüm sendikalarda LGBT komisyonları oluşturulmalı, çalışma alanlarında LGBT hakları sendikalarca tanınmalıdır.
 
§ LGBT bireyler her gün yaşamın her alanında ayrımcılığa maruz kalmakta, taciz edilmekte  hatta cinayete kurban gitmektedir. Toplumda ötekileştirilen yalnız bırakılan tüm bireylerin insanca yaşam hakkı için yasal ve toplumsal çalışmalarla bu ayrımcılığa ve bu ölümlere dur denilmelidir.
 
§ Emek, Demokrasi, Barış, Özgürlük için mücadele eden kesimler LGBT bireylerin hakları konusunda duyarlılığını artırmalıdır.
 
Emeğimizi, bedenimizi, kimliğimizi, yönelimimizi yok sayan; sömüren, gettolaşmaya mahkûm eden, yalnızlaştıran, güvencesiz iş koşullarına mahkûm bırakan kapitalist düzene inat:
 
YAŞASIN LGBT ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN 1 MAYIS!
 
LGBT bireyler olarak saat 10.00’da Şişhane metrosu önünde buluşuyor ve Tarlabaşı istikametinden Taksim eylem alanına giriş yapıyoruz.
 
Kadın Kapısı
Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği
LuBUnya-Boğaziçi
İstanbul LGBT Dayanışma Derneği
İ.Ü. Radar
SPOD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği"
 

Etiketler: yaşam
İstihdam