01/10/2014 | Yazar: Kaos GL

1. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu 9-12 Ekim tarihleri arasında Mersin’de yapılacak.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu 9 Ekim’de başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Medyadan, nefret saldırılarına; sağlık ve eğitim hakkından muhafazakarlaşmaya çok sayıda konunun tartışılacağı 1. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu 9-12 Ekim tarihleri arasında Mersin’de yapılacak.
 
Mersin 7 Renk Derneği, 9-12 Ekim tarihleri arasında Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’nun ilkini düzenliyor. Mersinde yapılacak sempozyumda medyadan, nefret saldırılarına; sağlık hakkından eğitime ve sendikal haklara birçok konu tartışılacak. Sempozyumu Kaos GL ve Pembe Hayat LGBTİ dernekleri de sempozyumu destekliyor.
 
Kaos GL Derneği Örgütlenme ve Aktivizm Koordinatörü Evren Çakmak sempozyuma ilişkin şunları kaydetti:
 
“Heteroseksizm küresel; direniş de”
“Her türlü yerelde farklı tezahür biçimleri sergiliyor olsa da heteroseksizm küresel ölçekli bir sorun olarak varlık gösteriyor. Bir yandan diğer ezme ezilme pratikleri ile hareket ederken, bir yandan da bu pratikleri de kendisini de güncelleyip genişletiyor. Bu sempozyum ile Akdeniz bölgesinin heteroseksizm karşıtı nabzını daha görünür kılmayı, homofobinin ve transfobinin yereldeki yansıma biçimlerini hep birlikte tartışmayı planlıyoruz. Heteroseksizmi mesele edinen herkes sempozyumumuza davetlidir.”
 
“Medyanın ötekileri”
Sempozyum 9 Ekim saat 13.00’de Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi’nde başlayacak. Açılış konuşmasının ardından Mersin Gazetesi’nden gazeteci Baki Uguz’un moderasyonuyla ilk oturumda Agos Gazetesi’nden Karin Karakaşlı ve KaosGL.org editörü Yıldız Tar “Medyanın Ötekileri”ni tartışacak.
 
“Nefret saldırıları ve Mersin”
Ardından saat 15.30’da “LGBT’lere Yönelik Nefret ve Mersin” başlıklı oturumda son zamanlarda Mersin’de iyice görünür olan homofobik ve transfobik saldırılar, nefret suçu ve saldırılara karşı mücadele konuşulacak. Bu oturumda Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya ve Av. Ahmet Toköz, Kaos GL Derneği’nden Av. Hayriye Kara ve Mersin 7 Renk’ten Ece Yiğit konuşacak. Oturumun moderasyonunu ise Mersin 7 Renk’ten Yağmur Arıcan yapacak.
 
“Yerel yönetimler”
Sempozyumun ikinci günü olan 10 Ekim’de ise ilk oturum 13.00’de Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda başlayacak. “Yerel Yönetimler” başlıklı oturumda Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, Kadıköy Belediyesi’nden Canan Kızılaltun ve yerel seçimlerde belediye meclis adayı olan, Mersin 7 Renk Derneği’nden Tuna Şahin konuşma yapacak. Oturumun moderasyonunu Kaos GL’den Zehra Tosun yapacak.
 
“Muhafazakarlaşma ve insan hakları”
İkinci oturumda ise Kaos GL’den Ali Erol’un moderasyonuyla “Muhafazakarlaşma ve insan hakları” tartışılacak. 15.00’de başlayacak oturumda Kaos GL Danışma Kurulu üyeleri Hacettepe Üniversitesi’nden Simten Coşar ve Gazi Üniversitesi’nden Selçuk Candansayar konuşacak.
 
“Sağlık ve eğitim hakları”
Sempozyumun üçüncü günü ise sağlık ve eğitim hakkına ayrılmış durumda. 13.00’de başlayacak ilk oturumda Gülşah Şeydaoğlu, Ayşe Devrim Başterzi ve Hayriye Kara LGBT’lerin sağlık hakkını tartışacak.
 
“Eğitim Hakkı” oturumunda ise Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’ndan, Eğitim-Sn LGBTİ Komisyonları üyeleri Ayşe Panuş, Berna Savcı ve Aynur Şahin konuşmacı olarak yer alıyor. 15.00’de başlayacak oturumun moderasyonunu ise Kaos GL’den Remzi Altunpolat yapacak.
 
“LGBT hakları sendikal haklardır”
Sempozyumun son gününde ise Kaos GL Sendika Çalışma Grubu’nun katılımı ile “LGBT hakları sendikal haklardır” forumu yapılacak. Sendika temsilcilerinin katılımına açık foruma başvurmak için sendika@kaosgl.org a mail atmak yeterli.
 
Detaylı program ise şöyle:
 
1. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu
9 Ekim 2014, Perşembe, Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi
Açılış Konuşması, 13.00 – 13.30
 
1.Oturum, 13.30 – 15.00 “Medyanın Ötekileri”
Karin Karakaşlı(Agos Gazetesi), Yıldız Tar(Kaos GL.org editörü), Moderatör: Baki Uğuz (Mersin Gazetesi)
 
2.Oturum, 15:30-17:00, “LGBT’lere Yönelik Nefret ve Mersin”,
Buse Kılıçkaya, Ahmet Toköz, Hayriye Kara, Ece Yiğit Moderatör: Yağmur Arıcan
 
10 Ekim 2014, Cuma, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu
1.Oturum, 13:00-14:30, Yerel Yönetimler,
Canan Kızılaltun (Kadıköy Belediyesi), Yüksel Mutlu (Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı), Tuna Şahin (Mersin 7 Renk) Moderatör: Zehra Tosun (Kaos GL)
 
2.Oturum, 15:00-16:30, Muhafazakarlaşma ve İnsan Hakları,
Simten Çoşar, Selçuk Candansayar, Moderatör: Ali Erol (Kaos GL)
 
11 Ekim 2014, Cumartesi, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu
1.Oturum, 13:00- 14:30, Sağlık Hakkı ve LGBT’ler,
Gülşah Şeydaoğlu, Ayşe Devrim Başterzi, Hayriye Kara (Kaos GL)
 
2.Oturum, 15:00-16:30, Eğitim Hakkı,
Berna Savcı, Aynur Şahin, Ayşe Panuş Moderatör: Remzi Altunpolat (Kaos GL)
 
12 Ekim 2014, 13:00-16:00, “LGBT Hakları Sendikal Haklardır” Forum
Kaos GL Sendika Çalışma Grubu’nun katılımı ile gerçekleşecek forum sendika temsilcilerine açıktır. Bilgi için sendika@kaosg.org adresine mail atabilirsiniz.
 
*Bu etkinlik Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin yürüttüğü Nefret Etme Projesi, Açık Toplum Vakfı ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam