15/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Katilleri biliyoruz! Homofobik ve Transfobik cinayetlerin sorumluları Soma katliamının da sorumlularıdır!

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Katilleri biliyoruz! Homofobik ve Transfobik cinayetlerin sorumluları Soma katliamının da sorumlularıdır! 
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, 18 Mayıs’ta homofobi ve transfobiye karşı yürüyüş ile tamamlanıyor.

Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüşün yedincisi bu yıl 18 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak. Kaos GL, 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın son gününde her yıl olduğu gibi bu yıl da heteroseksizme karşı birlikte yürümek için çağrı yaptı!
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Küresel Direniş!
 
2008 yılından bu yana gökkuşağı bayrağı altında gerçekleşen yürüyüşler 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle düzenleniyor. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durmak için küresel bir gündür.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, 2008 yılından bu yana “yürüyüş” ile tamamlanıyor. “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” bu yıl 18 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yürüyüş LGBT’lerin ve heteroseksüellerin birlikte özgürleşeceği bir dünya için homofobi ve transfobiye karşı gökkuşağı bayrağının altında gerçekleşecek. Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi kapısında saat 14:00’te başlayacak yürüyüş, Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması ile sona erecek.
 
Soma: Katilleri Biliyoruz!
 
1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a homofobiye, transfobiye, nefrete, her türlü ayrımcılığa ve sömürüye karşı yürüyüşlerimizden biliyoruz! Homofobik ve Transfobik cinayetlerin sorumluları Soma katliamının da sorumlularıdır! 
Soma’da madencilerin dirisine de ölüsüne de değer vermeyen sistemin sözcüleri yıllardır eşcinselliği yargılayıp aşağılayan, okullarında zorunlu heteroseksüelliğe tabi tutarak hayatı zehir eden, metropollerde katledenlerdir!
 
Eşcinseller Değil Sınıfı Bölen Homofobidir!
 
Homofobi ve Transfobiye karşı yürüyeceğiz çünkü işçilere kalkan elin iflah olmayacağından şüphe etmiyoruz…
 
LGBT çalışanların da sendikal ve yasal iş güvencesi olmadığını hatırlatmak için yürüyeceğiz…
 
Sendikalarda ve çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına hayır demek için yürüyeceğiz…
 
Eşcinseller değil sınıfı bölen homofobidir demek için yürüyeceğiz…
 
Kendisine benzemeyen herkesi düşman olarak gören, nefret söylemi ile toplumu bütünüyle ablukaya almaya çalışan linç politikalarına karşı yürüyeceğiz…
 
Heteroseksist sistemin LGBT’lere yönelik ilan edilmemiş savaşına karşı yürüyeceğiz…
 
Bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan heteroseksist sömürgeci sisteme karşı mücadele için yürüyeceğiz…
 
Gökkuşağı bayrağımızla eşcinsellerin çeşitliliğini savunduğumuz gibi linç uygulamalarına karşı toplumun da çeşitliliğini ve dayanışmasını savunmak için yürüyeceğiz…

Hasta veya sapık olan eşcinseller değil, çürüyen kapitalist toplumdur! Özgür ve eşitlikçi bir arada yaşamı savunmak için, birlikte güçlenmek ve birlikte özgürleşmek için gelin hep beraber yürüyelim!
 
Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir!
Kurtuluş Yok Tek Başına – Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!
 
Yürüyüş Tarihi: 18 Mayıs Pazar, Ankara
Buluşma Saati: 14:00
Buluşma yeri: Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi kapısı
Yürüyüş güzergâhı: Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi kapısından başlayacak yürüyüş, Kurtuluş - Kıbrıs Şehitleri Kavşağı - Kolej Kavşağı - Ziya Gökalp Caddesi – Bayındır Sokak güzergâhında ilerleyerek Sakarya Caddesi meydanında sona erecektir.
Basın Açıklamasının yapılacağı yer: Sakarya Caddesi heykel

Etiketler: yaşam
İstihdam