19/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’ 20 Mayıs Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek.

Homofobi ve Transfobi Karşıtları 20 Mayıs’ta Ankara’da Yürüyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın sonunda, 20 Mayıs Pazar günü, Ankara sokaklarında yürüyüş yapılacak.
 
Kaos GL’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş” 20 Mayıs Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek. Kurtuluş, Kıbrıs Caddesi Kavşağı’ndan saat 13:00’te başlayacak yürüyüş, Sakarya Meydanında yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.
 
“Heteroseksizme Teslim Olmayacağız! Ya Eşitlik Ya da Hiç!” şiarıyla Kurtuluş’tan Kızılay’a gökkuşağı bayrağının altında yapılacak yürüyüşe tüm homofobi ve transfobi karşıtları ile LGBT bireyler katılıyor.
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz!
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen homofobi ve transfobi karşıtları ile LGBT birey ve örgütlerce yapılacak.
 
Kaos GL Derneği, Yürüyüş için homofobi, transfobi ve nefret karşıtlarına çağrıda bulundu:
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireyleri yargılamak ve aşağılamakla bütün LGBT’leri bir yalan perdesinin ardına hapseden, okullarında zorunlu heteroseksüelliğe tabi tutarak hayatı zehir eden, metropollerde katleden heteroseksist sistemin ikiyüzlü ahlâkına karşı yürüyoruz…
 
Bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan heteroseksist sömürgeci sisteme karşı mücadele için yürüyoruz…
 
Heteroseksist sistemin LGBT’lere yönelik ilan edilmemiş savaşına karşı yürüyoruz…
 
Birlikte güçlenmek ve birlikte özgürleşmek için gelin hep beraber yürüyelim!
Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir!
Gökkuşağı bayrağının altında herkese yer var!
 
Kurtuluş’tan Kızılay’a
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş için Kurtuluş Parkı Kıbrıs Caddesi Kavşağı buluşma noktası olarak belirlendi. Yürüyüş Ziya Gökalp Caddesini takip ederek, Kolej ve Mithatpaşa hattında, Kızılay’da Sakarya Meydanında tamamlanacak. Sakarya Meydanında yapılacak “Homofobi ve Transfobiye Son!” basın açıklaması ile yürüyüş ve 7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma sona erecek.
 
Tarih: 20 Mayıs 2012, Pazar
Buluşma Yeri: Kurtuluş, Kıbrıs Caddesi Kavşağı
Saat: 13:00
Basın Açıklaması: Sakarya Meydanı 

Etiketler: yaşam
İstihdam