03/06/2014 | Yazar: Loren Elva

Nefret cinayetlerine, homofobi ve transfobiye karşı 8 Haziran’da, Dersim’de yürüyüş var

Nefret cinayetlerine, homofobi ve transfobiye karşı 8 Haziran’da, Dersim’de yürüyüş var
 
Dersim Roştîya Asme LGBTİ Oluşumu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Dersim Demokratik Kadın Hareketi öncülüğünde bir araya gelecek olan homofobi ve transfobi karşıtları, “Bize Bir Yasa Lazım; Nefret Cinayetlerine, Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz’’ şiarıyla bir yürüyüş düzenleyecek.
Yürüyüş, 8 Haziran Pazar günü saat 13:00’da Sanat Sokağında başlayacak ve Seyit Rıza Meydanı’nda bir basın açıklaması ile son bulacak. Dersim Roştîya Asme LGBTİ Oluşumu, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Dersim Demokratik Kadın Hareketi yürüyüş öncesi bir bildiri yayımladı.
 
“Cinayet ve saldırıları cezalandırmamak, nefret suçlarına açık bir davettir”
 
“Belirtmekten büyük bir üzüntü duyarız ki geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen cinayetlerde artış gözlemlenmektedir. Geçtiğimiz son 2 sene boyunca toplamda 49 trans öldürülmüştür. Trans kadınlara yönelik bu suçlar polis tarafından soruşturulsa ve mahkemelere taşınsa dahi saldırganlar adli kovuşturmalardan muaf tutulabilmektedir. 2013 yılı boyunca 214 kadın öldürülmüştür. Yine burada da saldırganlar müsamahakâr hükümlere bel bağlamış, birçoğu hak ettikleri cezaları almamışlardır. Türk Ceza Kanunu’nda bulunan “ağır tahrik” uygulamasının sonuçları olarak da görebileceğimiz bu gerçekler, saldırganların müsamahakâr hükümler almasına sebep olurken onların avantajına olan bir durum yaratmaktadır.
Cinayet ve saldırıları cezalandırmamak, nefret suçlarına açık bir davettir. Bu da devlet şiddeti ve heteronormatif toplumsal cinsiyet inşaası arasındaki büyük kesişimi göstermektedir.
Nefret cinayetlerine, homofobi ve transfobiye karşı 8 Haziran Pazar saat: 13:00’da Sanat Sokağı’nda toplanıp Seyit Rıza meydanına yürüyoruz.
Sen yoksan çok eksiğiz!
İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği
Roştiya Asmê LGBTİ Oluşumu
Dersim Demokratik Kadın Hareketi’’
Trans X İstanbul filminin Dersim galası
6 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da Belediye Gençlik Kültür Merkezinde, Dersim Roştîya Asme LGBTİ Oluşumu’nun ev sahipliğiyle Trans X İstanbul galası yapılacaktır.

Etiketler: yaşam
İstihdam