08/07/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Homofobik hekimin hastası hakkındaki suç duyurusunda Savcılık kararını verdi, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

Homofobik hekimin şikayetinde karar: Kovuşturmaya yer yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hastasına muayene sırasında ayrımcı davranan, hastasının bilgilerini sosyal medyada homofobik ifadelerle paylaşan hekimin hastası hakkındaki suç duyurusunda Savcılık kararını verdi, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

Uzman Dr. N.K.Ö. Temmuz 2018’de, hastasına muayene sırasında ayrımcı davrandı. Eşcinsel hastası hakkında daha sonra ise sosyal medyada “İ… te sınır yok”, “Poposunun reklamını yapıyor herhalde” gibi homofobik ifadeler kullandı ve hastasının bilgilerini sosyal medyada paylaştı.

Ayrımcı tutumuna tepki gösterilince ise N.K.Ö., hastası hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, homofobik hekimin şikayetini inceledi ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Tabip Odası ceza verdi

Öte yandan Tabip Odası Onur Kurulu, Temmuz 2018’de gerçekleşen olayla ilgili soruşturma yürüttü. Hekimin hastası ile ilgili tıbbi bilgileri sosyal medya hesabında paylaşarak hekimlik mesleğinin kadim etik kuralını çiğnediğini ve bu paylaşımları ile kusurlu davrandığını söyledi. N.K.Ö.’nün sosyal medyada hastasıyla ilgili “i…te sınır yok”, “poposunun reklamını yapıyor heralde” ifadelerinin de meslek ahlak ve adabına yakışmadığını, kusurlu davranış olduğunu söyledi.

Onur Kurulu, soruşturma sonucu doktor N.K.Ö.’nün sosyal medyada hastasıyla ilgili homofobik ifadelerinden dolayı uyarı cezası almasına karar verdi. N.K.Ö.’ye, hastasının kişisel bilgilerini sosyal medyada paylaştığı için ise 945 TL para cezası verildi.

Hekim hakkında Savcılık soruşturması da devam ediyor.

İlgili haberler:

“Hekimler ayrımcılık içermeyen ifadeler kullanmalı, yargılayıcı olmamalı”

Homofobik hekim hakkında suç duyurusu ve Tabip Odası’na şikayet

Valilik homofobik hekim hakkında soruşturma izni verdi

Homofobik hekim hakkında soruşturma iznine itiraz reddedildi

Tabip Odası’ndan homofobik hekime uyarı ve para cezası

 


Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret