20/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, IŞİD’e katılımların nedeni olarak LGBT Onur Yürüyüşleri’ni gösterdi.

Homofobik Patrik: Eşcinsellik IŞİD’in nedenlerinden Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, IŞİD’e katılımların nedeni olarak LGBT Onur Yürüyüşleri’ni gösterdi.

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, IŞİD’in büyümesinin ana nedenlerinden biri olarak eşcinselliği gösterdi. Birgün’ün haberine göre “Batı’nın tanrısız uygarlığı”nda yaşayan Müslümanların LGBT Onur Yürüyüşü gibi etkinlikler nedeniyle ülkelerini terk edip IŞİD’e katıldığını iddia eden Kirill, “IŞİD tanrısız, seküler ve hatta radikal seküler olan Batı’nın yerleşik uygarlığına karşı yeni bir medeniyet yaratıyor. Bugün İncil’de anlatıldığı gibi geleneksel olmayan ilişkileri günah olarak tanımladığınızda bazı ülkelerde hapse bile girebilirsiniz” dedi.

‘İnançlı çocuklar’

IŞİD’i meşru gösteren ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Kirill şunları söyledi:

“Batı’nın inşa ettiği dine aykırı dünyaya karşı biz insanları Tanrı’nın dünyasını kurmaya çağırıyoruz. IŞİD destekçileri bu çağrımıza sahip çıkıyor, bu uğurda canlarını veriyor. İslam Devleti’ne göç edenlerin çoğu dürüst insanlar ve bunu tamamen dini nedenlerle yapıyor. Halifelik nedir? Halifelik inanç ve Tanrı etrafında buluşan, insanların dini kurallara uygun yaşadığı bir topluluktur”.

Kirill daha önce de LGBT düşmanı açıklamalarda bulunmuş, 2013’te eşcinsel evliliğin yaklaşan kıyametin bir alameti olduğunu iddia etmişti.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam