14/09/2013 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBT Blok üyeleri Rusya’da eşcinsellere dönük giderek artan işkence ve şiddetti körükleyen yasayı Konsolosluk önünde protesto ettiler

Homofobik Rusya İstanbul’da da Protesto Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul LGBT Blok üyeleri Rusya’da eşcinsellere dönük giderek artan işkence ve şiddetti körükleyen yasayı Konsolosluk önünde protesto ettiler
Lambdaistanbul’un çağrısıyla bir araya gelen İstanbul LGBT Blok üyeleri, Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in Haziran ayında “çocukları korumak” adı altında çıkarttığı eşcinsel karşıtı yasaya ve bu yasa sonrası Rusya’da eşcinsellere dönük giderek artan işkence ve şiddetti Rusya Konsolosluğun önünde dün protesto ettiler.
 
Putin kim ayol!
Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla ablukaya alınan Rusya konsolosluğun önüne gökkuşağı bayraklarıyla gelen LGBT Blok üyeleri, Vlademir Putin’in homofobik uygulamalarına slogan ve şarkılarla tepki gösterdi. LGBT Blok bileşenlerinin basın açıklamasında “Putin koş geyler geliyor”, “Putin kim ayol” dövizler ve gökkuşağı bayrakları taşındı.
Geleneksel değerlerin derdi çocukları korumak!
Haziran ayında Vlademir Putin’in "çocukları korumak" adına desteklediği yasa, heteroseksüel ve eşcinsel ilişkileri eşit kabul etmenin yanı sıra onur yürüyüşleri düzenlemekten eşcinsel haklarına dair bilgileri dolaşıma sokmaya kadar pek çok eylemi yasadışı kabul ediyor. Yasayı çiğneyen kişi ve medya organlarına büyük cezalar öngörülürken, yabancılar için ayrı cezalar bulunuyor.
Yasa homofobik saldırganları cesaretlendirdi!
Bu yasadan sonra aleni bir şekilde türemeye başlayan faşist gruplar genç eşcinsel erkeklere işkence yapıp görüntüleri sosyal medya paylaşım sitelerine yüklemeye başladı.
 
Ülke genelinde yasadan güç alan homofobik saldırganlar eşcinsel erkeklere yönelik şiddet uygulamaya devam ediyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam