06/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Taksim Gezi Parkı ve yaşam haklarının ihlaline karşı alanlarda sesini duyurmaya devam eden Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyeleri faşistlerin tacizine uğradı.

Homofobik Saldırılara Rağmen Çukurovalı Eşcinseller Direnmekten Vazgeçmeyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Taksim Gezi Parkı ve yaşam haklarının ihlaline karşı alanlarda sesini duyurmaya devam eden Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyeleri faşistlerin tacizine uğradı.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyelerinin 8 Mart ve 1 Mayıs mitinglerinin ardından Taksim’e destek için başta Atatürk Parkı olmak üzere Adana’nın birçok merkezi sokağında direnişe katılmasıyla birlikte homofobik nefret kendini göstermeye başladı.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nden Akın Köse, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, ulusalcı ve ülkücülerin tehditlerine rağmen meydanı terk etmeyeceklerini bildirdi.
 
“Akşam olsun öyle dağıtırız”
Atatürk Parkı’nda kütüphaneyi açtıkları ilk saatlerde özellikle Kaos GL yayınlarının merak ve ilgiyle karşılandığını belirten Köse şunları aktardı:
 
“Kaos GL’den daha önce temin ettiğimiz kitap ve dergilerle birlikte marjinal olarak adlandırılan birçok kitap raflarda yerini aldı. Ancak ilerleyen zamanlarda aşırı milliyetçiler ve ulusalcılar tarafından hakaret, sözlü taciz ve neredeyse fiziksel şiddete maruz kaldık.”
 
“Toplar, ibneler” gibi hakaretlerin yanı sıra kitapların toplanmak istendiğini, LGBT bayrağının dalgalandığı yerinden sökülmeye çalışıldığını aktaran Akın Köse, saldırganların kendi aralarında “akşam olsun öyle dağıtırız” diye konuştuklarını belirtti.
 
Akşam olmasını beklemeyen Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi kütüphaneyi ve standı toparlayarak alandan ayrıldı.
 
Adana’nın en işlek bölgesi Baraj Yolunda homofobik taciz
Ulusalcıların ve ülkücülerin Adana’daki direnişi gölgelemeye çalıştığını belirten Akın Köse, pankart ve bayrakları olmadığı halde Adana’nın en işlek bölgesi olan Baraj Yolunda da homofobik tacize uğradıklarını söyledi.
 
Adana’da eşcinseller direnmeye devam edecek
Adana Gençlik Organizasyonları ve Sosyalist Feminist Kolektif gibi kuruluşların da desteğini alan Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi bugün yeniden Atatürk Parkı’nda stand açacak.
 
Bu sabah güne daha güçlü ve azimli başladıklarını belirten Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’nden Akın Köse yeniden meydanda olacaklarını söyledi.

Etiketler: yaşam
İstihdam