22/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Karalamaya Karşı Gey ve Lezbiyen Dayanışması (GLAAD) adlı Amerikan örgütünün düzenlediği 21.

Karalamaya Karşı Gey ve Lezbiyen Dayanışması (GLAAD) adlı Amerikan örgütünün düzenlediği 21. GLAAD Medya Ödülleri, geçtiğimiz gün Los Angeles’da yapılan törenle sahiplerini buldu.
 
LGBT derneklerini bir araya getiren Karalamaya Karşı Gey ve Lezbiyen Dayanışması (GLAAD) adlı oluşumun, eşcinsellerle ilgili gerçekleri çarpıtmadan ve adil biçimde yansıtan medya organlarını ve ünlü kişileri ödüllendirdiği GLAAD Medya Ödülleri Töreni, bu yıl 21’inci kez düzenlendi. Los Angeles’daki Hyatt Regency Plaza’da yapılan ödül törenine dünyaca ünlü birçok isim katıldı.

Eğlence ve medya sektöründe homofobiye karşı savaş açan ve cinsel kimliğini saklamayan kişilere verilen Stephen F. Kolzak Ödülü, Amerikalı oyuncu ve komedyen Wanda Sykes’in oldu. Alex adlı bir kadınla yaptığı evlilikten ikiz bebekleri bulanan Sykes’e ödülü, mezuniyet balosuna kız arkadaşıyla katılmasına izin verilemeyen lise öğrencisi Constance McMillan tarafından sunuldu.

Lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüellerin eşit haklara sahip olması için çabalayan ünlülere verilen, geçmişte Charlize Theron, Whoopi Goldberg ve Jennifer Aniston’un da aldığı Vanguard Ödülü ise bu yıl başarılı oyuncu Drew Barrymore’un oldu. Amerika’nın en çok izlenen komedi dizilerinden “Glee” Seçkin Komedi ödülüne layık görülürken, “Seçkin Realite şovu” ödülünü de “RuPaul’s Drag Race” programı aldı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam