05/04/2010 | Yazar: Kaos GL

5. Homofobi Karşıtı Buluşma, Nisan ayında 5 şehirdeki etkinlikler ile devam ediyor.

Homofobiye Karşı Nisan Ayında 5 Şehirde Buluşuyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

5. Homofobi Karşıtı Buluşma, Nisan ayında 5 şehirdeki etkinlikler ile devam ediyor.

Nazilli, Diyarbakır, Van, Antalya ve Eskişehir’deki etkinliklerin ev sahipliğini yerel sivil toplum kuruluşları ile öğrenci toplulukları yapıyor.
 
Hevjîn LGBTT Oluşumu Diyarbakır’da, MorEL LGBTT Oluşumu Eskişehir’de, Van Kadın Derneği (VAKAD) Van’da, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Nazilli’de, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Düşünce Topluluğu Antalya’da Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ev sahipliğini üstlendiler.

Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart ayı Trabzon, Samsun, Adana, Mersin, Kayseri, Edirne etkinlikleri ile tamamlanmıştı.
 
Diyarbakır’daki Buluşmanın Evsahibi Hevjîn LGBTT Oluşumu

Homofobi Karşıtlarının Diyarbakır’daki buluşması, Hevjîn LGBTT Oluşumu’nun ev sahipliğinde 10 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel ile Bilgi Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden Dr. Kürşad Kahramanoğlu, 30 Nisan Cuma günü, Diyarbakır Sanat Merkezinde, “Homofobi Kimin Meselesi?”ni tartışacak. Forumu, Hevjîn LGBTT Oluşumu’ndan Öykü Su yapacak.
 
Diyarbakır Barosu’nun salonunda ise “Homofobi ve Ayrımcılık”oturumu, avukatların da katılımıyla, 10 Nisan Cumartesi günü yapılacak.
 
Hevjîn LGBTT Oluşumu’ndan Ezra Elbistan’ın modere edeceği oturumda Kaos GL’den Ali Erol,“Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Türkiye Seyri” üzerine bir sunum yapacak. Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği Avukatı Fırat Söyle de“LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Alanında Yaşadıkları Sorunlar”ı anlatacak.
 
Van’da Yerel Basınla Medya Atölyesi

Van Kadın Derneği (VAKAD)’nin ev sahipliği yapacağı Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Van etkinlikleri 17-18 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.
 
Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi’nden Psikiyatr Dr. Seven Kaptan ile Psikolog Dr. Mahmut Şefik Nil ve Kaos GL’den Ali Erol’un katılımıyla gerçekleşecek Van programı, sadece yerel basın mensuplarına açık olacak “Medya Atölyesi”nin yanı sıra herkese açık “Heteroseksizm ve Homofobi” oturumundan oluşuyor.

 

Homofobi Medyada Farz Mıdır?

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki “Medyanın Homofobisi, Homofobinin Medyası”başlıklı oturum 30 Nisan Cuma günü gerçekleşecek.
 
Eskişehir’deki programı MorEL LGBTT Oluşumu’ndan Pelin Dutlu modere ediyor. Hacettepe Üniversitesi’nden Eser Aygül’ün “Facebook’ta Nefret Söyleminin Üretimi ve Pekiştirilmesi” başlıklı sunumu ile yer alacağı oturumda, Kaos GL’den Özge Gökpınar “Homofobinin Medya Seyri”ni anlatacak.
 
Beşinci Buluşma kapsamında Mayıs ayında ise İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ile Ankara programında da “medya” oturumları yapılacak.
 
Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nın ev sahipliğinde, 6 Nisan Salı günü Nazilli’de yapılacak “Eşcinsellikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular”başlıklı atölyeye Kaos GL’den Umut Güner ile Seçin Varol katılıyorlar. 
 
Antalya’da Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ev sahipliğini Akdeniz Üniversitesi Sosyal Düşünce Topluluğu yapıyor. 24 Nisan Cumartesi günü şehir merkezindeki “Homofobi Kimin Meselesi?” başlıklı etkinlikte “Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Türkiye Seyri” başlığı ile Kaos GL’den Ali Erol; “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi” başlığı ile Ege Üniversitesi’nden Sosyal Psikolog, Prof. Dr. Melek Göregenli; “İnsan Haklarının İnsanının Cinsiyeti” başlığı ile Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker sunumlar yapacaklar.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Mart ayındaki kampus buluşmaları, Samsun, İstanbul Bahçeşehir ile Edirne’de Trakya Üniversitelerinde yapılmıştı.
 
1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a Homofobiye Karşı Yürüyüş

Homofobi karşıtları bu yıl yine 17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi pankartı ve gökkuşağı bayrakları ile Ankara’da 1 Mayıs yürüyüşüne katılacaklar.
 
Buluşmalara kimler katılabiliyor?

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmayı örgütlüyor. Homofobiyi ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmak isteyen, eşcinsel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkes Buluşmalara katılabiliyor.

5. Homofobi Karşıtı Buluşma, 16 Mayıs Pazar günü, Ankara’da yapılacak “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile sona erecek.
 
Buluşma İçin İletişim:
Kaos GL 
Tel: 0 312 230 03 58 /12  E-posta: bilgi@kaosgldernegi.org

 


Etiketler: yaşam
İstihdam