15/02/2011 | Yazar: Kaos GL
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın sanat atölyeleri için kayıtlar başladı. 6.

VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın sanat atölyeleri için kayıtlar başladı. 6. Kadın Kadına Öykü yarışmasının “her yerdeyiz” teması ile belirlenen atölyelerde, mekansızmış gibi gözüken bedenlerimizi, aşklarımızı ve yaşamlarımızı kısa film ve fotoğraflarla görünür kılıyoruz.
Gökkuşağı sinemasından tiyatro ve sergilere, sanat da Homofobiye Karşı Buluşuyor.
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, LGBT temalı kısa ve uzun filmlerinizi, oyunlarınızı, performanslarınızı, müziklerinizi ve bestelerinizi bekliyor.
Kaos GL’nin bu sene altıncısını düzenleyeceği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da, sanat aktiviteleri kapsamında değerlendirilip programa alınacak önerileriniz, ürünleriniz ve DVD formatında gönderebileceğiniz filmler için son başvuru tarihi 1 Nisan 2011.
Buluşma’da ayrıca senaryo, film, kurgu, performans ve fotoğraf atölyeleri düzenlenecek. Ücretsiz yapılacak Homofobiye Karşı Sanat aktiviteleri katılıma ve her türlü katkıya açık.
Kaos GL tarafından 2006’dan bu yana 17 Mayıs Haftasında organize edilen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın altıncısının merkezi etkinlikleri, 1-22 Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecek. Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, Buluşma'yı, homofobi ve transfobiye karşı örgütlüyor.
Homofobiye Karşı Sanat İçin Atölyeler
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın sanat ayağında atölyeler için kayıtlar başladı. 6. Kadın Kadına Öykü yarışmasıyla paralel olarak “her yerdeyiz” temasının belirlendiği atölyeler kapsamında, “hamamlardan, kafelerden, eylem alanlarından, okul kantinlerinden ve toplantı salonlarından mekansızmış gibi gözüken bedenlerimizi, aşklarımızı ve yaşamlarımızı” bu kez kısa film ve fotoğraflarla görünür kılıyoruz. “Herkesin olan tüm mekânların “bizim de” olması gerektiğini anlatmak, biz hariç herkesin sahiplendiği “mekânlardan” bahsetmek istiyoruz. Buluşma’da senaryo, film, kurgu, performans ve fotoğraf atölyeleri düzenlenecek.
Senaryo Geliştirme Atölyesi
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında İnan Gündoğdu yürütücülüğünde Senaryo Geliştirme Atölyesi düzenliyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz atölyenin hedefi hikayelerimizin filmleşmesine önayak olmak ve LGBT bireylerin bu alandaki üretimlerini paylaşıma açmak. Katılımcı olabilmek için bu minvalde olan sinopsis veya öykülerinizi (kısa/uzun metraj) bizlere iletmeniz yeterli. 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan atölyelerde “her yerdeyiz” temalı sinopsis veya kısa öykülerimizi geliştirmek, senaryolaştırmak ve nihayetinde filme dönüştürmek niyetindeyiz. Çalıştığımız senaryolar arasından bir veya birkaçının çekimleri için destek olabilmeyi amaçlıyoruz.
Atölye Yürütücüsü: İnan Gündoğdu
Tarih: 11-12-13 Mayıs 2011
Saat: 18:00-21:00
Yer: Kaos Kültür Merkezi
Kontenjan: 6 kişi
Kısa Film Atölyesi
Sinema tarihine kısaca değindikten sonra “biz de buradayız” diyebilmek için sinemayı ve görselliği kullanmayı öğreniyoruz. Katılımcı olabilmek için “her yerdeyiz” temalı senaryo (kısa/uzun metraj) çalışmalarınızı bizlere iletmeniz yeterli. Atölyede film kamera ve video kamera, ışık bilgisi ve ses bilgisi gibi teknik konuları detaylı olarak inceledikten sonra, filmde çekimler arası uyum, görüntü ögeleri ve çerçeveleme gibi anlatımı destekleyen uygulamaları öğreneceğiz.
Atölye Yürütücüsü: Emre Kayış
Tarih: 6-7 Mayıs 2011
Saat: 13:00-18:00
Yer: Kaos Kültür Merkezi
Kontenjan: 25 kişi
Kurgu Atölyesi
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’da düzenlenen bir diğer etkinlik Thomas Balkenhol yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Kurgu Atölyesi. 2 seans halinde gerçekleştirmeyi planladığımız atölye kapsamında Belgeselde Anlatım ve Kurgu, Kurmacada Anlatım ve Kurgu olmak üzere iki temel başlığımız olacak. Birinci seansta Yeşim Ustaoğlu’nun Sırtlarındaki Hayat filmi ve Erol Güney’in yaşam öyküsü üzerinden belgesel sinema üzerine konuşacağız. İkinci yarıda ise Özcan Alper’in son filmi Gelecek Uzun Sürer ile kurmaca sinemada anlatım ve kurgu üzerine çalışacağız. Atölyeye katılım için “her yerdeyiz” temalı senaryo çalışmalarınızı bizlerle paylaşmanız yeterli olacaktır.
Atölye Yürütücüsü: Thomas Balkenhol
Tarih: 14 Mayıs 2011
Saat: 10:00-17:00
Yer: Kaos Kültür Merkezi
Fotoğrafçılık Atölyeleri
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'da bir diğer atölye dizisi Ali Saltan yürütücülüğünde gerçekleşmesi planlanan iki ayrı atölye grubu: Anlatmanın Başka Biçimleri Fotoğraf Atölyesi ve Atölye Değerlendirme Buluşması. Katılımcı olmak içinse yapılması gereken sadece “her yerdeyiz” temalı fotoğraf çalışmalarınızı bizimle paylaşmak. Buluşma kapsamında bize ulaşan fotoğrafları sergilemeyi planlıyoruz. Aynı zamanda atölyeler ve Buluşma boyunca yaptığınız çalışmaları da yine www.antihomofobi.org adresinden tüm takipçilerimizle paylaşmayı ve bir sonraki Homofobi Karşıtı Buluşma'da sergi haline getirmeyi amaçlıyoruz.
Anlatmanın Başka Biçimleri Fotoğraf Atölyesi
Anlatmanın Başka Biçimleri Fotoğraf Atölyesi meraklıları için tasarlanmış 3 günlük fotoğrafa giriş niteliğinde bir oturumdur. Atölye kapsamında fotoğrafta temel değişkenler ve bu değişkenler arasında ilişkiler ele alınacak, fotoğraf üzerine söyleşiler ve gösterimler gerçekleştirilecektir. Ayrıca atölye kapsamında sosyal konularda fotoğraf üreten bir fotoğrafçının çalışma ilkelerine değinilecek ve örnek çalışmalar gösterilecektir.
Tarih: 3-4-5 Mayıs 2011
Saat: 13:00-18:00
Atölye Değerlendirme Buluşması
Bir gün olarak tasarlanan bu buluşmada katılımcılar süreç boyunca elde ettikleri fotoğraf çalışmalarını diğer katılımcılarla birlikte paylaşacak ve geri dönüş alacaklardır.
Tarih: 20 Mayıs 2011
Saat: 10:00-17:00
Atölye Yürütücüsü: Ali Saltan
Yer: Kaos Kültür Merkezi
Kontenjan: 15 kişi
Kadın Kadına Öykümüzü Sahneye Taşıyoruz
VI. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Domus Sanat Çiftliği ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışma da Kadın Kadına Öykü Yarışması'na daha önce katılan öykülerden birini sahneye taşımak. Bir iki hafta içerisinde başlayacak çalışmalara katılmak isteyen arkadaşlarımız en kısa zamanda bize ulaşırlarsa sürece dahil olabilirler. Domus Sanat Çiftliği Atölyesi'nde gerçekleştirilecek çalışmalara katılmak için herhangi bir oyunculuk vs. deneyimine sahip olmaya gerek yok. En fazla 10 kişinin katılabileceği atölyeler için biran evvel başvurularınızı bekliyoruz.
Oyun Yazarlığı Atölyesi
Buluşma'da Domus Sanat Çiftliği'nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz Oyun Yazarlığı Atölyesi'nde sahne için metin yazımı pratiğini amaçlıyoruz. Tiyatronun, metin ve sahne ilişkisini ne şekilde kullandığı üzerine kısa süreli bir tartışma ve ardından beraber çalışacağımız bir uygulama programı. Bir yazma biçimi olarak "sahne için yazma"nın nasıllığı'na dair konuşmak için toplanıyoruz!
NOT: Atölyeler için kontenjan sınırımız olduğundan erken başvuruların katılım için önceliği olacaktır.
Kaos GL
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Koordinasyonu adına
Damla Gülmez
Bilgi için:
Kaos GL Derneği
Tel: 0 312. 230 0358
E-posta: fdamlagulmez@gmail.com & sanat@kaosgl.org
Etiketler: yaşam