06/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar yola çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Küresel Ayrımcılıklara Karşı Yerel İttifaklar başlığı ile düzenlenen etkinliklerin bu yıl ki ana başlığı ‘Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz’

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar "Kentin Tamamını" Almak İçin Yola Çıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl 9.su düzenlenen Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları olan Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar yola çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Küresel Ayrımcılıklara Karşı Yerel İttifaklar başlığı ile düzenlenen etkinliklerin bu yıl ki ana başlığı “Eşcinsel Gettolar Değil Kentin Tamamını İstiyoruz”

Gezi parkı olaylarının yarattığı yeni toplumsallaşma dalgasını bir kentten başka kente taşıyacak olan buluşma, yerellerin rengini görünür kılacak. Bu yıl 30un üstünde şehirde gerçekleştirilecek olan etkinlikle ile kentin tamamını geri almak isteyenler gökkuşağı altında bir araya gelecek.

Kaos GL’nin yaz döneminde belirlediği “her yıl yeni 5 şehir” hedefi doğrultusunda bu yıl buluşmaya yeni yoldaşlıklar da dahil oluyor. Kaos GL ayrıca her yıl 3 şehri daha kendi etkinliklerini kendisi gerçekleştirebileceği kapasiteye ulaştırmayı hedefliyor.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye ve muhafazakar  tek tipleştirmeye karşı renklerin ittifakını mümkün kılmaya çalışıyor.

Buluşma kapsamında birçok ilde yerelin sorunları, ihtiyaçları ve Gezi olaylarının yarattığı olanaklar da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.

Homofobi Karşıtı Program kapsamında Mersin, Adana, Antakya, Urfa, Trabzon, Antep, Kars, Sinop, Sivas, Eskişehir, Diyarbakır, Batman, Dersim, Sakarya, Kocaeli, Edirne, Nazilli, Muğla, Çanakkale, Samsun, Malatya, Bursa, Antalya, Mardin, İzmir, Balıkesir, Giresun, Hakkari, Elazığ, Van, Balıkesir, Kayseri, Denizli, Isparta’da homofobi ve transfobi karşıtları buluşacak.

Ayrıca bazı şehirlere Kaos GL ve Listag birlikte giderek ailelere yönelik etkinlikler de düzenleyecek.

9. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!

Buluşmayı sahiplenen yerel grup ve örgütler ile birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla şehre taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresinden Kaos GL Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: yaşam
İstihdam