02/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar bu yıl yola Bursa’dan başlıyor.

Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar Yola Çıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma 'nın Yerel Ayakları başlıyor. Geçen yıl “Küresel Ayrımcılığa Karşı Yerel İttifak” başlığı altında gerçekleşen Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar bu yıl yola Bursa’dan başlıyor.
Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar, cinsiyetçiliğe, militarizme, milliyetçiğe, homofobiye ve transfobiye karşı toplumsal muhalefetin sesini yükseltmeye, küresel ölçekte bir sorun olan ayrımcılığa karşı “yerellerin ittifakını” mümkün kılmaya çalışıyor.
 
Buluşma kapsamında birçok ilde yerelin sorunları ve ihtiyaçları da konuşulacak. Dönüşüm için çözüm yolları aranacak.
 
Gezi sürecinin yarattığı ivmeyle yerellerin sesini daha görünür kılmaya çalışacak buluşma bu Pazar Bursa’da gerçekleştirilecek olan etkinlik ile başlıyor. 2006 yılında LGBT aktivistlere yönelik linç olaylarının yaşandığı Bursa’da geçen yıl üniversite içinde bir etkinlik gerçekleştirilmişti. Kaos GL hafta sonu Bursa’lı öğretmenler ile buluşacak.
 
9. Buluşma’ya siz de ev sahipliği yapabilirsiniz!
Buluşmayı sahiplenen yerel grup ve örgütler ile birlikte “Homofobiye Karşı Yerel Buluşmalar” her yıl daha fazla şehire taşınıyor. Siz de kampüsünüzde, şehrinizde buluşmaya ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresinden Kaos GL Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Yerel Etkinlikleri, Kanada Yerel Girişimler Fonu, Norveç Büyükelçiliği ve Rainbow Solidarite tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam