02/06/2010 | Yazar: Kaos GL

LGBT’lere ya da eşcinselliğe, biseksüelliğe, transeksüelliğe

'Hormonlu Domates' Kimin Olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBT’lere ya da eşcinselliğe, biseksüelliğe, transeksüelliğe karşı irrasyonel bir şekilde nefret, korku, hoşnutsuzluk duyan ve bu kişilere karşı ayrımcılık yapan ya da bu tür söylemlerde bulunan kişi ve kurumlara verilen geleneksel 'Hormonlu Domates' ödüllerinin bu yılki adaylarının bazıları açıklandı...

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transeksüel (LGBT) haklarını savunan Lambdaistanbul Derneği’nin halk oylarıyla belirlediği adaylar arasında çok ses getirecek isimler var...
Mesela Esra Erol...
Evlilik programına telefon bağlantısıyla katılıp bir kadınla evlenmek istediğini açıklayan kadın izleyicisine homofobik tepkiler verdiği ve "Başka programlar var; onları ara sen" diyerek telefon bağlantısını yarıda kestiği için 'Hormonlu Domates' ödülüne aday gösterildi.

Hülya Avşar ise programında Ata Demirer'e "Gey misin, normal mi?" diye sorduğu ve bu soruyu sakız gibi uzattığı için... Ayrıca yine başka bir programda Zekeriya Beyaz'ın "Neden o kadar yumuşatarak söylüyorsunuz ki, 'eşcinsellik' diyorsunuz, bildiğimiz o malum kelimeyi kullanın, hani 'i' harfiyle başlayan" cümlesine kahkahalarla gülerek tepki gösterdiği, yani eşcinsellikle dalga geçtiği için adaylar arasında yer alıyor Avşar.
 
Sanatçı cephesinden bir diğer aday ise Davut Güloğlu...
Güloğlu, Ricky Martin'in eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra, artık 'Karadeniz'in Ricky Martin'i olarak anılmak istemediğini' belirten homofobik açıklamasından dolayı aday gösterildi.
 
"Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmeli" diyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da aday gösterildi ve ödülü almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, her ne kadar Kavaf'ın açıklamasını doğru bulmadığını belirtse de eşcinselliği eğitimle çözülecek bir sorun olarak tarif ettiği için adaylar arasında.
 
'Hormonlu Domates' ödülleri bildiğiniz gibi farklı alanlarda dağıtılıyor.

Bu hatırlatmadan yola çıkarak '4. Din Şurası' eşcinselliği ahlaki bozukluk ve hastalık olarak nitelendirdiği için 'din ve toplumsal alanda'; Nevzat Tarhan ve Cem Keçe ise homofobik açıklamalarda bulundukları için 'psikoloji-psikiyatri alanında' adaylar arasında...
 
'Medya alanında' ise Vakit gazetesi var; eşcinselleri ve homofobi karşıtı buluşmayı ve buluşmayı destekleyen katılımcıları hedef gösterdiği ve nefret söylemi ürettiği için aday gösterildi.
 
'Eğitim alanında'ki adaylar arasında ise eşcinsel öğrencilere saldırıldığı için Bilkent Üniversitesi ve homofobi karşıtı buluşma etkinliklerine resmi izin vermeyen Akdeniz Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve ODTÜ yer alıyor.

Köşe yazarlarından belli olan adaylar arasında ise Hilal Kaplan ve Abdurrahman Dilipak var.

Lambdaistanbul Derneği bir-iki gün içerisinde diğer adayları da açıklayacak ve 23 Haziran'da Garaj İstanbul'da yapılacak törenle bu yıl altıncısı düzenlenen 'Hormonlu Domates' ödülleri sahiplerini bulacak.

Etiketler: yaşam
İstihdam