28/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), LGBT’lerin yeni anayasayla ilgili taleplerini görmezden/duymazdan geldiği için Hormonlu Domates Homofobi Ödülüne layık bulundu.

Hormonlu Domates LGBT Realitesini Tanımayan AKP’ye Gitti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), LGBT’lerin yeni anayasayla ilgili taleplerini görmezden/duymazdan geldiği için Hormonlu Domates Homofobi Ödülüne layık bulundu.
 
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin 2005’ten beri verdiği Hormonlu Domates Ödülleri’nin bu seneki kazananları belli oldu.
 
Hormonlu Domates Ödülü “kurumlar”da, CHP ve BDP’nin eşcinsel hakları ile ilgili yasa önerisini “genel ahlaka aykırı, neslin korunmasına ters” diyerek reddettiği için AKP’ye gitti.
 
Her yıl LGBT Onur Haftası kapsamında düzenlenen Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri yine internet üzerinden yapılan oylama sonucunda sahiplerini buldu.
 
LGBT Onur Haftası Düzenleme Komisyonu tarafından açıklanan Hormonlu Domates Homofobi ve Transfobi Ödülleri’nikazananların listesi şöyle:
 
Psikiyatri/Psikoloji - Dr. Yusuf Karaçay: Din eksenli homofobik/transfobik ve heteroseksist açıklamaları için.
 
Basın / Yazar - Ayşe Kulin: Gizli Anların Yolcusu kitabıyla eşcinsellerin dünyasını homofobik ve bilgisizce yansıttığı için.
 
Örgütler - Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz; Ahmet Faruk Ünsal, Eşcinselliğin hastalık olarak kabul edilmesinin insanlık suçu olarak kabul edilmesine karşı çıkarak “Eğer böyle bir şey olursa dünyadaki tüm hastaneler ve doktorlar suç işliyor demektir. Bir doktor bir hastaya, ‘hasta’ dediğinde suç mu işliyor?” dediği için. Recep Karagöz ise; Eşcinsellerin genel olarak provakatif davranışlarla konuları saptırdığını iddia ettiği için.
 
Kurumlar - AKP: CHP ve BDP’nin eşcinsel hakları ile ilgili yasa önerisini “genel ahlaka aykırı, neslin korunmasına ters” diyerek reddettiği için.
 
Siyasetçiler - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Türkiye’de gey belediye başkanı olmaması gerektiğini savunduğu için.
 
Medya - Yeni Akit: LGBT birey ve kurumlara dönük nefret söylemi içerikli haberleri için.
 
Mekânlar - Taksim Mango: Trans kadın bir bireyi erkek soyunma odasına sokmaya çalıştığı ve o trans bireyi rencide edecek davranışlarda bulunduğu için.
 
TV&Magazin - İkbal Gürpınar: Eşcinsellere hasta demekle kalmayıp onların büyük bir kısmının mutlaka bir erkek çocuğa tecavüz ettiğini söylediği için.
 
Beynelmilel - KKTC Yönetimi: ’’Gayri tabii cinsi münasebetten’’ iki erkeği tutukladığı ve İngiliz sömürge döneminden kalma yasayı hâlâ devam ettirdiği için.
 
Devrimci Domates - Bora Gezmiş (Deniz Gezmiş’in ağabeyi): Deniz Gezmişle yakın olduklarını ve beraber gazoz içtiklerini söyleyen Bülent Ersoy için ’’Bir tek ’Gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp’’ dediği için.
 
Yaşam Boyu Hormonlu Domates - İdris Naim Şahin: Eşcinselliği ahlaksızlık gayriinsanî durum olarak tanımladığı için.
 
Hormonlu Domates Homofobi ve Transfobi Ödülleri: İstanbul Onur Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl homofobik ve transfobik söylemleri nedeniyle kişi ve kurumlara dağıtılan ödüllerdir. İnternet üzerinden yapılan oylamalar sonucu sahiplerini bulan ödüller adını Erman Toroğlu’nun "hormonlu domates yemeyin homoseksüel olursunuz" açıklamasından almıştır.
 
Bu yıl 8. kez verilen Hormonlu Domates Ödülleri bugüne kadar aralarında TSK, Gazeteciler Vakfı, Facebook Türkiye Ekibi, Fatih Altaylı, RTÜK, TİB, Osman Sınav, Sabah Gazetesi ve ODTÜ’nün de bulunduğu birçok homofobik/transfobik kişi ve kuruluşa verildi.

Etiketler: yaşam
İstihdam