27/04/2011 | Yazar: Kaos GL

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler iç

Hormonlu Domates Ödülleri ‘Aday Adayı’ Başvuruları Başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için siyasi partiler milletvekili adaylarını açıkladılar, sıra geldi Hormonlu Domates Ödülleri’nde bu yıl aday olacakları belirlemeye…
 
Lambdaistanbul’un her yıl homofobik/transofobik kişi ve kurumlara dikkat çekmek için verdiği “geleneksel” ödül bu yaz yedinci kez sahiplerini bulacak. Kazananlar her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran’ın son haftasında İstanbul’da düzenlenecek 19. LGBTT Onur Haftası kapsamında açıklanacak.
 
“Kimseyi gözden kaçırmak ve homofobik ve transfobiklere “haksızlık” etmek istemiyoruz. Adil bir yarıştan yanayız.” açıklaması yapan Lambdaistanbul, ödüle kim aday olsun sorusuna yanıt ararken katkı beklediğini belirtti.
 
Hormonlu Domates Ödülleri aday listesinin oluşmasına katkı sunmak istiyorsanız yapmanız gereken şey oldukça basit:
 
Geçtiğimiz yıl içinde kamusal alanda ve medyada LGBTT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüellere) yönelik ayrımcı açıklamalar yaptıklarını ya da uygulamalarda bulunduklarını düşündüğünüz kişi ve kurumları hormonludomates@gmail.com adresine 15 Mayıs'a kadar yollamak.
 
Kısa tarihçe
 
İlk kez 2005’'te verdiğimiz Hormonlu Domates Ödülleri'nin amacı kamusal alanda LGBTT bireyler hakkında homofobik/transfobik sözler sarf eden ve/veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmekti. İlk yıl ödül kazanan isimleri biz seçmiştik. 
 
Ödüllerin ikinci yılında adayları oylamaya açtık ve “kazananları” sizler belirlemeye başladınız.
 
Geçtiğimiz yıl Vakit Gazetesi, Sırbistan Devleti ve polisi, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu, o zamanki Taraf gazetesi yazarı Hilal Kaplan, sunucu Esra Erol ve Dr. Cem Keçe sizler tarafından ödüllendirilirken Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a da "Yaşam Boyu Hormonlu Domates” vermiştik.
 
Önceki yıllarda da aralarında Okan Bayülgen, Hülya Avşar, Mehmet Ali Erbil, Takvim gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Baykal, Erol Köse, Betül Aşık, Ankara, İstanbul ve Bursa valilikleri, Alişan, Beyoğlu 3. Asliye Mahkemesi gibi kişi ve kurumlar yine sizler tarafından ödüle layık görüldü.
 
Bu yıl da “Haydi aday bulmaya” diyor, gönlünüzden kopan Hormonlu Domates Ödül’ü adaylarını bekliyoruz.


Etiketler: yaşam
İstihdam