22/05/2010 | Yazar: Barış Sulu

Eşcinsel, biseksüel ve transeksüellerin ilk Kürtçe/Türkçe dergisi “Hevjîn” adı altında çıktı. Dergi iki ayda bir yayımlanacak.

Hoşgeldin Hevjîn! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel, biseksüel ve transeksüellerin ilk Kürtçe/Türkçe dergisi “Hevjîn” adı altında çıktı. Dergi iki ayda bir yayımlanacak.

Diyarbakır’da yaklaşık 3 yıldır çalışma yürüten Hevjîn LGBTT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel) Oluşumu’nun ilk dergileri olan “Hevjîn” çıktı. Hevjin Türkiye’de yayımlanan ilk Kürtçe/Türkçe LGBT dergisi.
 
Derginin ilk sayısı homofobi, transfobi ve nefret suçlarına dikkat çekmek için, 4 yıl önce İstanbul’da nefret cinayeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Baki Koşar’a ithaf edildi.

Derginin ilk dosya konusu olarak “Kürt eşcinsel, biseksüel ve transeksüeller vardır” demek için “Açılma” başlığı seçildi. Açılma üzerine yazıların yanı sıra BDP milletvekili Sebahat Tuncel ve “Diyarbakır’da transeksüel olma”yı anlatan Öykü Su ile yapılan röportajlar yer alıyor. Ayrıca BirGün gazetesi köşe yazarı ve ILGA eski genel sekreteri Kürşat Kahramanoğlu ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi, Prof. Dr. Serpil Sancar da yazılarıyla Hevjîn’e destek veriyor.
 
Derginin danışma kurulunda; Ezra Yıldırım, Diren Özkan, Harika Peker, Mekiye Ormancı, Melike Çoşkun, Mij Ba, Naşide Buluttekin, Nebahat Akkoç ve Özlem Örçen yer alıyor.
 
Hoşgeldin Hevjîn! Tu Xer Hati Hevjîn
 
Daha fazla bilgi için: www.hevjin.org


Etiketler: yaşam
İstihdam