19/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Öteki Bisiklet Hrant Dink için bisikletle/bisikletsiz herkesi Ankara sokaklarına davet ediyor.

Hrant Dink İçin Öteki Bisiklet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Öteki Bisiklet Hrant Dink için bisikletle/bisikletsiz herkesi Ankara sokaklarına davet ediyor.

Öteki Bisiklet, bisikletin sadece çevresel-kentsel gelişime değil, toplumsal belleği taze tutarak, yaşadığımız mekana olduğu kadar zamana da müdahale etme araçlarından biri olabileceği düşüncesiyle, Ocak ayında kaybettiğimiz Öteki’leri anma turu ve etkinliği düzenliyor.
 
Anılacak isimlerin listesinin çok da kısa olmadığı Ocak ayında dünyanın bütün Öteki’lerini, hayatlarını Ocak ayında ’’bir şekilde’’ kaybeden, Metin Göktepe, Onat Kutlar ve arkeolog Yasemin Cebenoyan, Hrant Dink, Gaffar Okkan, Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’u anmaya/konuşmaya/hatırlamaya bekliyor.

22 Ocak 2012 Pazar günü saat 12:00’da Güvenpark’da buluşulacak.

Bisikletli ve bisikletsiz gelecekler için detaylar yakında etkinlik sayfasında olacak.

Dini, milli ya da askeri bayramlar yerine hak ve özgürlükleri anmak üzere ve 4 mevsim şiarı ile yola çıkan Öteki Bisiklet’in bu ikinci turuna katılacaklar için ufak notlar:

- Mevsim koşullarının Ankara’da bisiklet turları üzerindeki nüfuzunun farkındayız ancak bu bisiklet sürmek ve bisiklet buluşmaları düzenlemek için Öteki Bisiklet’in baharı bekleyeceği anlamına gelmez. Öteki Bisiklet’çiler sıkı giyinir.

- Öteki Bisiklet trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar ile ilgili hatırlatmaları bağrış-çağrışlar içinde yapmak yerine, turlara katılan herkesin yeterli güvenlik ihtiyatı içinde olacağını var sayar, dayatmacı değildir. Öteki Bisiklet’çiler dikkatlidir.

- Öteki Bisiklet yeme-içme turlarından öte, bisikleti günün anlam ve önemi doğrultusunda bir enstrüman olarak değerlendirdiğinden tur sonlarında fikir teatileri, tartışmalar, söyleşiler ve yeni fikirler için uygun zemin arayışı içindedir. Öteki Bisiklet’çiler diyloğa önem verir.

- Öteki Bisiklet eleştiriye, öneriye, öğrenmeye,sormaya, söylemeye ve duymaya heveslidir. Öteki Bisiklet’çiler susturucu değillerdir.

- Öteki Bisiklet turlarına katılmak için buluşma noktasına gelmek şart değildir. Güzergah üzerinde gruba dahil olmak elbette mümkündür. Öteki Bisiklet’çiler uzlaşmacıdır.

- Öteki Bisiklet, bisiklet turunu liderin, artçının olduğu hiyerarşik yapılara sokmamaya özen gösterir. Yolu en iyi bilen öncüdür. Dayanışma içinde turlamaya dikkat ederler ve en yavaş halka grubun hızını belirler. Öteki Bisiklet’çiler sidik yarıştırmazlar.

- Öteki Bisiklet’çiler paylaşımcıdırlar, termosunda her zaman fazladan bir bardak çayları vardır.

- Öteki Bisiklet için katılım düzeyi elbette önemsiz değildir ancak Öteki Bisiklet kalabalıklar peşinde koşmak yerine bisiklet sürmeyi esas alır. Öteki Bisiklet’çiler sadece bisikletçidirler.
 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam