14/03/2022 | Yazar: Ali Erol

Karalama kampanyalarıyla kopyala-yapıştır ortaklaşa Kaos GL Derneği’ni düşmanlaştırıp hedef gösteren nefret medyasının 2021 seyri

Hükümet yanlısı muhafazakâr medyanın hukuku LGBTİ+’ları tanımıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Berrin Simavlıoğlu, KaosGL.org için stok görsel

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemini sürdüren hükümet yanlısı muhafazakâr medya, karalama kampanyalarıyla düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni 2021 boyunca doğrudan hedef gösterdi.

Hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, 2020’nin ardından 2021 boyunca devam eden nefret yayınıyla, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösterdi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söylemlerine katılmaları yönünde kamu ve siyaset temsilcilerini kışkırtarak devlet destekli kurumsal homofobik nefrete aracılık etti. İçişleri Bakanlığı’na kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli ve yasadışıymış gibi gösterdi. Nefret yayınlarıyla doğrudan hedef gösterilen LGBTİ+ dernekleri, “nefret” yetmeyince “terör” ile ilişkilendirip kriminalize edildi.

2021 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren ve doğrudan saldıran nefret medyasının başını gene Yeni Akit çekti. Akit’i, Yeni Şafak, Milat ve Aydınlık takip etti.

Karalama kampanyalarıyla kopyala-yapıştır nefret yaymada ortaklaşan hükümet yanlısı ve muhafazakâr medyanın 2021 yılında Kaos GL Derneği’ni düşmanlaştırıp hedef gösteren aylık seyri ise şöyle gelişti... 

2021 Ocak: Akit’in “KAOS GL adlı sapkın dernek” söylemini kopyala-yapıştır yay!

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren ve doğrudan saldıran nefret medyasının başını 2021 Ocak ayında Akit çekti. Akit’in, “LGBTi’den ilkokullara sızma klavuzu” başlıklı nefret bülteninde, “eşcinsel sapkınlar” ve “KAOS GL adlı sapkın dernek” nefret söylemleriyle Kaos GL Derneği’ni hedef alan nefret bülteni hertaraf, haberofisi, türkiyehavadis, kamudanhaber ve ümraniyegündemi internet siteleri ve Takvim gazetesi tarafından kopyalandı ve yayıldı. 

Akit’in, Kaos GL Derneğine yönelik hedef gösteren homofobik nefreti, “Baro’nların LGBTİ aşkı bitmiyor” başlığı ile devam ederken, Eskişehir Barosu ile Kaos GL Derneği’ni hedefe alan nefret bülteni, haberofisi internet sitesi tarafından da kopyalandı ve yayıldı. 

2021 Şubat: Yeni Şafak manşet atıyor, nefret medyası kopyalayıp-yayıyor

Yeni Şafak gazetesinin 2021 Şubat ayında Kaos GL Derneği’ni manşetten hedef gösteren homofobik nefret yayını onlarca internet sitesince kopyalandı ve yayıldı. Ulusal Kanal televizyonu “ABD fonluyor LGBTİ sahaya iniyor” haberiyle aracılık edip yaydığı Yeni Şafak yayını ayrıca haber7, memurlarnet, Takvim, AHaber, FurkanHaber, İslamiAnaliz tarafından kopyalanıp paylaşıldı.

Öte yandan yandaş medyadan Sabah gazetesi ise “İBB raflarını LGBT’ye açtı” başlığı altında, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması bahane edilerek provokatif eylemlerde bulunan ve son olarak Kabe'nin fotoğraflarının ayak altına seren LGBT'lilerin kitaplarını İstanbul Kitapçısı'nın raflarına koydurdu” derken, Kaos GL Dergisi’nin “karantina” dosyalı kapağını da örnek gösterdi.

Anayasal güvenceyle kurulmuş LGBTİ derneklerini, hem Anayasal bir hak hem Dernekler Kanunu’na göre kurulduğunu bildiği halde, ifade ve örgütlenme özgürlüklerini inkâr edecek şekilde “sapkın dernekler” ifadesiyle nitelemekte sakınca görmeyen Yeni Şafak’ın Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan LGBTİ+ karşıtı homofobik nefret kampanyasına Millî Gazete de katıldı: “1994 yılında kurulan ve faaliyetlerini illegal olarak devam ettiren Kaos GL isimli LGBTİ Derneği de 2005 yılında tüzel kişiliğini kazanan ilk sapkın dernek oldu.” LGBTİ+ karşıtı karalama kampanyalarını kopyala-yapıştır yayan hükümet yanlısı ve muhafazakâr medyadan Akasyam isimli site Millî Gazete’nin yayınını olduğu gibi yeniden kopyalayıp yaydı. En temel anayasal vatandaşlık haklarını LGBTİ+’lar için tanımadığını daha önce de beyan eden “öğretim üyesi” ve Millî Gazete yazarı Mücahit Gültekin, 2021 Şubat ayında, “Boğaziçi protestoları üzerine” İslami Analiz isimli sitede yazarken, Yeni Şafak yayınları kapsamındaki nakaratları “İçişleri Bakanı, LGBT, ABD ve Avrupalı ülkeler, AB'ye uyum politikaları ve ilk LGBT dernek, KAOS GL” ibareleriyle sıraladı.

Feministler ve LGBTİ bireyleri hedeflerine son 20 yılda ulaşmışlardır” diyen Akit yazarı Sefa Saygılı, Ağustos 2020’de yazdığı cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını, “İçimizdeki feministler ve LGBTİ sevicileri halen İstanbul Sözleşmesi’ni ve uzantı yasası 6284 sayılı yasayı anlamıyor veya anlamak istemiyor. Halen “Kadın hakları” veya “Kadına şiddeti önleyen sözleşme/yasa” olduğunu zannediyorlar. Feminist önderlerin söylemleri, Mor Çatı Derneği’nin sosyal medya hesapları, LGBTİQ+ dernekleri ile KAOS GL internet sitesi ve kullandıkları slogan ve taşıdıkları dövizler/bayraklar dahi siyasi iradeyi ve bazı çevreleri uyandırmıyor” diye tekrar ederken, Millî Gazete, Akit yazarının, "Rüzgâr ekildi, fırtına biçilecek. Feministler ve LGBTİ bireyleri hedeflerine son 20 yılda ulaşmışlardır.” yazısını yaydı.  

Yeni Söz gazetesinden, Ahmet Doğan İlbey, “Açık Toplum Vakfı”, “LBGT dernekleri gün geçtikçe semiriyor, şımarıyor ve sapıklıklarını propaganda ediyorlar”, “Lut kavminin sapık dölleri LBGT’lilere özel Fon”, “sapık kuruluşlar”, “Cinsî sapık” nakaratlarıyla başlıyor “köşe” yazısına. “Utanç verici bu sapıklar”ın destekçisi olarak doğrudan “Kaos GL Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği”ni örnek veriyor. Sonra da nefret söylemini hiç sündürmüyor: “Demokrasi ve liberalizmin, dolayısıyla Batılılaşma ihânetinin sonuçlarından biri olan utanç verici bu sapık dernekler”, “İnsanlıktan çıkmış, hayvan-ı natık ve sapık bu yaratıklar zuhur ediş merkezi olan Avrupa’ya tehcir edilmeli”

Yeni Söz gazetesi köşe yazarının “İnsanlığın yüzkarası LBGT’liler Avrupa’ya tehcir edilmeli” başlıklı homofobik nefret bülteni ayrıca “Türkiye Yazarlar Birliği” ve AkasyamHaber isimli sitelerce kopyalandı ve yayıldı.

“Boğaziçi Üniversitesi’nde sözde rektör atamasına karşı başlatılan eylemlerde en ön sıralarda LGBT dernekleri yer alıyor” diyen Diriliş Postası köşe yazarı Recep Yazgan, devam ediyor: “Türkiye’de LGBT’yi yaymak için saha çalışmaları, eylemler ve yürüyüşler yaparak, paneller düzenleyen derneklerle beraber bazı CHP’li belediyeler LGBT’li örgütleri finanse etmeyi görev bilip birbiriyle yarışıyormuş. KAOS GL Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, eşcinsel örgütler için fon rehberi hazırlayarak ekonomik destek alabilecekleri kurum ve kuruluşların listesini yayınladı.”

Akit yazarı Dilipak, LGBTİ+ yurttaşların anayasal haklarını kullanmak istemelerinden ne anladığını anlatıyor: “Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı.” Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini komployla harmanlayan, hep aynı nakaratla araya LGBTİ+’ları da katmaya devam eden Dilipak, “Bakın biz buraya nasıl geldik” diyor ve devam ediyor: “Kaos GL Derneği, Sovyetlerin dağılmasından hemen sonra, 1994’ün Eylül ayında, Türkiye’deki LGBTQ+ BİREY’lerini, desteklemek ve özgürlük adına bir araya getirmek için Ankara’da kuruldu..”

“Bela” okumaya devam ettiği İstanbul Sözleşmesi ile köşesini kapayan Dilipak’ın yazısını, Millî Gazete, “İktidara yakın Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, aileyi hedef alan 'İstanbul Sözleşmesi’ nedeniyle AK Parti hükümetini eleştirdi” sunumuyla yaydı. Akittv haricinde Akit yazarının, LGBTİ+’lar ile kadınların hak, eşitlik ve şiddete karşı mücadele sürecini dezenforme eden yazısını, İnternetHaber, Pressturk, TevhidHaber, HikmetAkademisi ve Gazetecilercom siteleri olduğu gibi kopyala yay yer verdiler.

2021 Mart: “‘LGBT’li sapıklar’, ‘Ülkemizde ahlaksızlığın öncüsü Kaos GL’ gibi cümleler kurmuşuz”

Diriliş Postası’ndan Recep Yazgan, 2021 Mart ayında, “KAOS sona erdi!” başlıklı köşe yazısında, kendisi hakkındaki suç duyurusunu bir kez daha haklı çıkarma gayretindeydi.

“KAOS GL adında bir dernek var. LGBTİ+ lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks kişilerin cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa maruz kalmaması için araştırmalar yapan ve dayanışma gösteren, kişi haklarını savunan dernek.” ifadeleriyle Kaos GL Derneği’nin ne için ve nasıl çalıştığını gayet güzel özetleyen Diriliş Postası köşe yazarı, ardından sıra kendi kuracağı cümlelere gelince gene aynı nakaratları tekrar etmekten vazgeçmiyor: “Bu dernek her ay homofobik nefret söylemiyle yazılı basında ‘LGBTİ+’lara ayrımcılık yaptıklarını düşündükleri yazarları’ fişliyor. Beni de her fişleme raporuna alıyorlar.”

“Şimdi…” diye devam eden Diriliş Postası yazarı, dezenformasyonla uğraşmıyor, nasıl olsa cinsiyetçi ve homofobik nefret söyleminin bedava olduğunu ve haliyle yanına kâr kalacağını bildiğinden doğrudan küfür saçmaya devam ediyor: “Tam da İstanbul Sözleşmesi’nin çöpe gönderildiği gün bana ve bir yazarıma kamu dava açılması için şikâyet dilekçesiyle savcılığa başvurmuşlar. Suçumuz neymiş bakalım; ‘Türkiye’de LGBT dernekleri gün geçtikçe semiriyor, şımarıyor ve sapıklıklarını propaganda ediyor’ diye yazmışız. ‘Batılı bazı kuruluşlar ‘Lut kavminin sapık dölleri LGBT’lileri fonluyor’ demişiz. ‘LGBT’li sapıklar’, ‘Ülkemizde ahlaksızlığın öncüsü Kaos GL’ gibi cümleler kurmuşuz. Dört sayfalık şikâyet dilekçesinin çok kısa özeti; “Yazarın bu ifadeleri bir bütün olarak nefret söylemidir.”

Haksöz Haber isimli internet sitesinden 8 Mart kutlaması: “8 Mart ve LGBT sapkınlığı… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sapkın LBGT örgütleri meydanlardaydı!”

“LGBT sapkınlığı”, “sapkın LGBT örgütleri”, “cinsi sapkınlar”, “cinsi sapkınlığı meşrulaştırmak”, “sol ve sapkın oluşumlar”, “sol-sapkın çevreler” ve “fahşa kültürü” gibi cinsiyetçi ve homofobik söyleminin serpiştirildiği nefret bülteninde doğrudan ve baştan “konu”ya giriliyor: “KAOS GL vb. sapkın oluşumlar 8 Mart’ta örgütlenerek gayrı meşru olanı meşrulaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu noktada Diyarbakır gibi bir ilde dahi yürüyüş düzenleyecek cürete sahipler.”

“Gayrı meşru olanın meşrulaştırılmasına karşı da aynı hızla tavır alınmalıdır!” çağrısında bulunan Haksöz Haber, daha önce de, Yeni Şafak’ın LGBTİ kurumlarını kriminalize eden ve hedef gösteren homofobik nefret bültenini kopyalayıp yapıştırıp olduğu gibi aktarmış, internet sitesinden bir “okur”u, “Eşcinsel ne demek?” diye sormuş gene kendi cevaplamıştı: “Cinsi sapık tabiri dururken.. Bunlar sapkınlıklarına ideolojik kimlik kazandırıp dava haline getirmeye çalışan haysiyetsizlerdir. Koronavirüs gibi karantinaya alınıp Allah haklarında hükmünü verene kadar, tevbe edip ıslah olana kadar gözetim altında tutulup topluma salınmamalıdırlar.”

Haksöz Haber “okur”larını LGBTİ+’ları topluca “karantina” veya “müebbet”ten aşağısı kesmiyor: “Hükümet bunlara da ahlaksızlığı yayginlastirdiklari ve toplumu fuhsa sapikliga davet ettikleri için 38 yıl veya müebbet verse ya! Topluma kin ve nefret de yatıyorlar. Tabi buna gelince fikir özgürlüğü derler. Halis hocanın fikirlerine gelince devlete ve millete zararı var deyip basarsiniz cezayı. Cübbeli ,bu sapiklari da kanal kanal gezip orgutleniyorlar deyip ,anlatsana!”

2021 Nisan: “Eşcinsel sapkınların çatı kuruluşu Kaos GL” söylemi Akit’ten, kopyala-yapıştır servisi muhafazakâr nefret medyasından

Ayrımcı dili ve homofobik nefret söylemiyle Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan Akit, kaosGL.org haber sitesini dezenforme derken, LGBTİ+ derneklerinin siyaset yapma hakkını karalıyor, LGBTİ+’ların kent hakkını inkâr ediyor.

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede başı çeken Akit’in, 2021 Nisan ayında, karalama kampanyasıyla LGBTİ+ kişi, kurum ve toplumunu düşmanlaştıran ve “eşcinsel sapkınların çatı kuruluşu Kaos GL” ibaresiyle Kaos GL Derneği’ni hedef alan nefret söylemi AnadoluHaber ve Multitv isimli internet sitelerinde de tekrar edildi.

Muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret nakaratları Akit yazarlarınca tekrar edilirken, LGBTİ+ kurumlarının siyaset hakkını inkâr eden Akit yazarının ayrımcı dili ve nefret söylemini haber7 isimli internet sitesi de olduğu gibi yayımladı.  

2021 Haziran: Hepsi LGBTİ+ toplumuna karşıdır!

Hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını Haziran ayında devralan Milat gazetesi, kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu fotoğraflarıyla hedef gösterirken, Kaos GL Derneği, çalışmaları ve yayınlarını da hedef listesine dahil etti.

Sabah yazarı Hilal Kaplan da, 2021 Haziran ayında, Milat muhabirinin, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin instagram hesabından alarak, “eşcinsellik/PKK eğitimi veren merkezle ilgili bilgiler” manipülasyonu ve de dezenformasyonuyla paylaştığı atölye fotoğraflarıyla yaptığı çağrıya, “Bu fotoğraf, çocuklara nasıl bir “eğitim” verildiğinin özetidir!.. Yetkililerin dikkatine” tivitiyle dahil oldu.

Kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu hedef gösterirken, Kaos GL Derneği, çalışmaları, yayınları ve çalıştığı uzmanları da hedef listesine dahil eden Milat’ın nefret kampanyasını yeniden üreten, yayan, takipçilerini teşvik eden adresler ise şunlar oldu: Akittv, Yeni Akit, Haber7, Takvim, Yeni Söz, Haberik, HaberE, Ajanskamu, YekVücut, MedyaPress 

2021 Temmuz: Muhafazakâr medya Milat’ın nefret yayınına ortak oldu

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede birbirleriyle yarışan hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya organları, karalama kampanyasıyla düşmanlaştırdıkları Kaos GL Derneği’ne karşı nefret yayınlarına Temmuz boyunca devam ettiler.

Milat’la birlikte 2021 Temmuz ayında Yeni Akit, Star, Yeni Şafak, haber7, AHaber, Takvim Aydınlık ve Doğru Haber manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon yayınlarıyla Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef aldı.

Hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını devralan Milat’ın isim, adres ve fotoğraflarla açıktan ve doğrudan hedef gösteren nefret yayınını yeniden üretme ve yayma işine LGBTİ+ karşıtı yayıncılıkta muhafazakâr iktidarın mainstream’i Akit ortak olmasa olmazdı.

Akit’in haricinde hükümet medyasından Star, “Milat Gazetesi'nin haberine göre” kaynak ifadesiyle aktardığı Milat’ın doğrudan hedef gösteren nefret yayınına aracı olduğu başlık: “Çocukları eşcinsel ve PKK'lı olmaya yönlendiriyordu! Kim olduğu ortaya çıktı”. Star, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla ortak olduğu ve yaydığı nefret yayınına, “Tarlabaşı'ndaki yurtdışı fonlu merkezde LGBT eğitimi veren, Suriyeli, Türk ve Roman çocuklarını eşcinsel ve PKK'lı olmaya yönlendiren C.S'nin CHP Şişli Belediyesi'nde çalıştığı ortaya çıktı” ifadeleriyle devam ederken, ana görsel olarak, Kaos GL Derneği’nin yayınladığı “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” isimli kılavuzun kapağını kullandı.

“Milat Gazetesi'nin haberine göre” kaynak ifadesiyle, Milat’ın doğrudan hedef gösteren nefret yayınına aracı olan ve Kaos GL Derneği’nin, “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kitapçığının kapak görseliyle kopyala-yapıştır yayan bir diğer hükümet medyası Yeni Şafak olurken, “YeniŞafak'ta yer alan habere göre” aktarmayı tercih eden HaberVakti’nin, Kaos GL yayınını kapak görseliyle servis ettiği başlık: “Şişli Belediyesi çalışanı çocuklara eşcinsellik eğitimi veriyor”

Milat’ın, Kaos GL Derneği’nin, “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kitapçığının kapak görseliyle servis ettiği nefret yayınını kopyala-yapıştır yayan hükümet medyasından haber7’nin aynı “haber”e seçtiği başlık: “CHP'li Şişli Belediyesi çalışanından çocuklara LGBT eğitimi!”

Hükümet yanlısı manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon medyasından AHaber’i, “LGBT eğitim!” kesmeyince, “Şişli’de toplum merkezinde LGBT ve terör eğitimi!” başlığı ile karşılaşıyoruz. Servis edilen görsel ise gene Kaos GL Derneği’nin, “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kitapçığı. Kaos GL Derneği’nin yayınının görselini iki kere kullanan Takvim’in, hedef göstermek için kullandığı manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon manşeti ise “CHP'li Şişli Belediyesi çalışanından çocuklara LGBT ve PKK propagandası” oldu.

Parti ajansı İLKHA ve gazetesi Doğru Haber aracılığıyla, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, muhalif medya organlarına yönelik “medya ve fon” manipülasyonuna “dış mihraklar” ve “algı merkezi” muhabbetiyle dahil olurken, Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdi: “Siyaset kurumunun bunu gündeme alması, bunu demetlemesi lazımdır. Gidiş iyiye doğru değildir. Dış finanslarla düşmanların elini içimizden çekmek için herkes harekete geçmeli, bunları afişe etmelidir.”

2021 Ağustos: LGBTİ+ karşıtı nefret nöbeti elden ele; Milat’ın ardından Gerçek Hayat dergisi

LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini tanımayan, eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemiyle nihayet “terör” ile ilişkilendiren hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını devralan Milat, kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu hedef alırken, İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli saklı ve yasadışıymış gibi servis ederken, LGBTİ+ toplumunu, kurumlarını ve doğrudan Kaos GL Derneği’ni Haziran ve Temmuz aylarında hedef göstermişti.

Yeni Şafak’ı da yayınlayan Albayrak Medya Grubu’nun dergisi Gerçek Hayat, Milat’ın, LGBTİ+ kurumlarına ve çalışmalarına yönelik düşmanlaştırıcı, doğrudan ve açıktan hedef gösteren nefret yayınını, 2021 Ağustos sayısında olduğu gibi aktardı ve yaydı.

Gerçek Hayat, “Ülkemize 'hayâsızca akın' edenler” başlıklı hedef gösteren nefret dosyasını, twitter hesabından, Kaos GL Derneği’nin yayınlarının görselleri eşliğinde, “1990’larda LGB kısaltmasıyla ortaya çıkıp toplumları ‘özgürlük istiyoruz’ bahanesiyle ifsad eden LGBT, özellikle son birkaç yıldır aktif faaliyet gösteriyor” diye paylaştı.

Milat muhabiri ise kişisel twitter hesabından, “Gerçek Hayat Dergisi’nin bu ayki sayısında “Ülkemize Hayâsızca Akın Edenler” başlığıyla malum renkli örgütün içyüzünü ve ülkemizdeki faaliyetlerini yazdım” diye duyurdu.

Hükümet yanlısı muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınına, isim, adres ve fotoğraflarla açıktan ve doğrudan hedef göstermeyi ekleyen Milat’ın nefret yayınını yeniden üretme ve yayma işine Ağustos ayında ortak olan Gerçek Hayat dergisi, söz konusu dosyayı, “LGBT faaliyetlerinin tüm uzantılarıyla birlikte Türkiye’de yasaklanması” çağrısıyla bitirdi.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam