09/06/2011 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Ayıları 1 - 4 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak 5.

İçimdeki Ayı, Yaptığı Anketi Yayınladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Ayıları 1 - 4 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak 5. İstanbear Uluslararası Sonbahar Festivali’ni duyurduğu bir dönemde http://icimdekiayi.com Türkiye’deki ayı etkinliklerine dair ayıların düşünceleri ortaya çıkarmak için bir anket çalışması yaptı.
 
Gelen anket sonuçları Türkiye’deki ayı etkinliklerinin nasıl görüldüğüne dair fikir veriyor.
Türkiye’de ki ayı etkinliklerinin yeterlilik durumları ile ilgili icimdekiayi.com’un başlatmış olduğu facebook anketi 100 kişilik katılımı aşmış durumda.
 
Anketle ilgili icimdekiayi.com’dan yapılan açıklama şöyle:
 
Bu yazıda Türkiye’de ki eşcinsel ayı etkinliklerini katılımcı ayı ve ayı sever arkadaşların yorumları doğrultusunda değerlendirmeye karar verdik.
Facebookta İçimdeki Ayı (facebook.com/icimdekiayi) sayfasını beğenenler ve arkadaş listemizde bulunanlara sormuş olduğumuz soru “Türkiyedeki Ayı Etkinliklerini Yeterli Buluyor musunuz?” idi. Cevap olarak 3 olasılıkta toplamak istediğimiz sonuçlar ise;
  • Evet
  • Hayır
  • Etkinlik Mi? Haberim Yok
şeklinde. Eğer hala katılmadı iseniz buradan katılabileceğiniz anketimizin şuan ki sonuçları;
Evet (8 Kişi), Hayır (74 Kişi), Etkinlik Mi? Haberim Yok (19 kişi)
Neden Evet?
Evet şeklinde oy verenlerden sadece bir kişi yorum yapmış durumda. Yorumu ise “Fazla bile” gibi kısa ve net bir cevap. Diğer evet yanıtını veren ayı ve ayı severde böylemi düşünüyor bilmiyorum ama daha çok yapılan etkinliklere tepki maksatlı verilmiş olarak durmakta.
Etkinlik Mi? Haberim Yok
Özellikle facebook gibi bir sosyal platformda yapmış olduğumuz anketin katılımcılarının yaklaşık olarak %20 lik kısmının etkinliklerden haberdar olmayışları düşündürücü. Şu zamana kadar yapılan etkinlikler bu noktada kendilerini iyi tanıtamamış gibi duruyor. Daha sonradan gerçekleştirilecek olan etkinlikler için düzenleyenlerin internetten duyuru kısmını iyi şekilde kullanmaları katılımcı sayısına pozitif olarak yansıyacaktır.
Neden Hayır?
Aynı Yüzler
Her ne kadar etkinlikler aynı düşünceye sahip bireylerin bir araya gelip eğlenceli bir zaman dilimini paylaşması olsa da bunun yanı sıra sevgili arayan eşcinseller için önemli bir fırsat olduğu gibi tek gecelik ilişki arayan kişiler içinde önemli zaman dilimleri. Yadırganan bir düşünce olsa da kabul edilmesi gereken bir gerçek bu, sadece cinselliği ya da seksi etkinliğin genel amacından ön plana çıkarmamak gerekir. Hayır, şeklinde oy veren bazı arkadaşların şikayetçi olduğu kısım da bu. “Yeni yüzler yok” Peki yeni yüzler için ne yapılmalı? İş bu noktada iyi bir reklam kampanyası ve bilinirlik öncesinde önemli olduğu gibi partiye gelecek olan ya da karasız olan kişiler için cazip fırsatların sunulması gerekiyor. Tekrar tekrar katılanlar içinse farklı eğlenceler ile etkinlikler renklendirilmeli.
Aynı Şehre Endeksli Etkinlikler
Gelen yorumlardan bazılarının hayır olması ise etkinliklerin tek şehre indirgenmiş olması ya da kendilerine uzak şehir oluşu nedeniyle. Ancak bu noktada etkinliklere bir şey demek doğru olmayacaktır, zira bir etkinlikse ve amaç olabildiğince katılımın sağlanması ise katılımı sağlayabilecek şehirlerde bu tarz girişimde bulunmak. Ankara ve İzmir’in bile bu tarz etkinliklerde yetersiz kalışı söz konusu iken özellikle doğudaki ayılara da erişilmesi istenen etkinlikler şuan için zor. Ancak zaman ile farklı ayı oluşumların bu bölgelerde baş göstermesi ile etkinlikler için ilk adımda atılmış olacaktır.
İçerik Eksikliği
Oy kullanan bazı ayı ve ayı severler içinse etkinliklerin alışılageldik olması hayır demeleri için bir neden. İlk katılımlarında gördükleri faaliyetlerin sonrakilerde de aynı şekilde tekrarlanıyor olması 3. veya 4. katılımlarında olumsuz izlenimler bırakmakta. O nedenle etkinlik sahiplerine içerik konusunda çeşitleme yapmak gibi bir görev düşüyor, tabi katılım sayısında artış isteniyorsa.
Not: Bu yazı yapılmış olan etkinliklere herhangi bir laf atmak için değil, bundan sonra yapılacak olan etkinliklere yardımı dokunması için kaleme alınmıştır…”
 

Etiketler: yaşam
İstihdam