28/05/2010 | Yazar: Semih Varol

Rus eşcinsellerin homofobi karşıtı mücadelesini

IDAHO’dan, Moskova Pride’ı İçin Medvedev’e Çağrı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rus eşcinsellerin homofobi karşıtı mücadelesini Moskova engelliyor, Batı jeopolitik dengeler uğruna seyrediyor.
 
Idaho Komitesi, Rusya Devlet Başkanı Medvedev’e Moskova Pride yasağına karşı adım atmasını istedi ve yabancı elçiliklere, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak olan izinsiz eylemde olası bir şiddet olayını izlemeleri için çağrı yaptı.
 
Moskova Belediye Başkanı ve Moskova İli Merkez Yönetimi, Moskova pride organizatörlerinin, 27 Mayıs cumartesi günü Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak olan pride yürüyüşünde üç gözlemcinin bulunmasına izin vermedi.
 
Bugün, Tagansky ilçe mahkemesi, valilik temsilcisinin “eylemler trafiği aksatıyor” açıklamasından sonra yasağı onayladı. Organizatörlerin pride ile ilgili olarak mahkemeye sunduğu yürüyüş için alternatif yol teklifine rağmen yargıç yasağı onayladı.  
 
Louis-Georges Tin Moskova'da, Moskova Pride basın toplantısında aşağıdaki açıklamayı yaptı:
 
“Ben 2006 yılından buyana buradayım ve her yıl aynı şeyin yapılması gerektiği hissini içimde taşıyorum. Bu pride bir gün yapılmalı ve bu, Moskova Belediye başkanı ve Rus mahkemeleri için bir utanç günü olmalı.”
 
 
“Moskova belediye başkanı eşcinselliğin şeytani olduğunu söylerken, açık gey Paris ve Berlin belediye başkanları Delanoe ve Wowereit ile çalışmayı kabul etmekten geri kalmıyor.”
 
“Burada, gergin bir ortamda, her gün homofobiye karşı mücadele eden dostlarımızın cesaretini ve cömertliklerini selamlamak istiyorum.”
 
“Rusya’daki insanların 5 yıldır süren, LGBT bireylerin toplanma ve örgütlenme özgürlüklerine karşı yapılan bu haksız ihlallere karşı Başkan Medvedev’in müdahale etmesini istiyoruz.”
 
“Ayrıca Moskova pride’ını desteklemeleri için AB, ABD ve Kanada elçiliklerine de ortak bir bildiri yayınlamaları için çağrı yaptık”.
 
“Uluslararası topluluk, jeopolitik kaygılar nedeniyle, Moskova’daki LGBT bireylerin özgürlüklerinin ihlal edilmesini görmezden gelemezler. İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi, Litvanya ve Romanya’da geçerli olduğu gibi aynı şekilde Rusya’da da geçerlidir.”
 
IDAHO komitesi, Moskova Pride İnisiyatifini  2006 yılı mayıs ayından beri destekliyor ve ilk uluslararası konferanslarını 26 Mayıs’ta 2006 Moskova pride arifesinde organize etmişti.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam