09/04/2008 | Yazar: Kaos GL

25 yıl önce kurulan ve merkezi Miami'de bulunan Uluslararası G

IGLTA Sempozyumu Türkiye’de gerçekleşecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı 25 yıl önce kurulan ve merkezi Miami'de bulunan Uluslararası Gey ve Lezbiyen Seyahat Acentaları Birliği’ne (IGLTA) bağlı 159 turizm şirketini bir araya getirmek amacıyla Eylül ayı sonunda düzenlenecek uluslararası sempozyuma ev sahipliğini Türkiye yapacak.

Kuşadası bir adım önde

Sempozyumun düzenleneceği şehrin seçilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Türkiye'ye gelen IGLTA Avrupa Satış ve Pazarlama Temsilcisi Carlos Kykta, İstanbul'un elendiğini ve sadece tur kapsamında yer alacağını belirterek, Kuşadası veya Bodrum'dan birinin seçileceğini, ancak Kuşadası'nın bir adım önde olduğunu açıkladı.

Sempozyumun yapılacağı kentin belirlenmesi amacıyla önceki gün İstanbul'a gelen Carlos Kytka, IGLTA Türkiye Temsilcisi DerTur Seyahat Acentesinin Genel Müdürü Mustafa Kartopu, IGLTA üyesi Devrialem Seyahat Acentesinin sahibi Cemal Özerinç ve IGLTA İzmir Temsilcisi Tur&Tur Seyahat Acentesinin sahibi Yusuf Savat'ın ev sahipliğinde Kuşadası'na geldi.

Türkiye Yunanistan’dan daha avantajlı

Türkiye'ye ilk kez gelen IGLTA Avrupa Temsilcisi Carlos Kytka'ya önce Efes ve Meryemana'yı gezdiren Tur&Tur Seyahat Acentesi'nin sahibi Yusuf Savat, akşam Kısmet Otel'de bir yemek verdi. Yemek masasının arkasına eşcinsellerin uluslararası simgesi olan "gökkuşağı bayrağı" asıldı.

Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar ile Kuşadalı turizmcilerin de katıldığı yemek öncesi bir açıklama yapan IGLTA Avrupa Temsilcisi Carlos Kytka, birliğe çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nden olmak üzere dünyadan 50'yi aşkın seyahat acentesinin üye olduğunu belirterek, üye acentelerin sahiplerinden pek çoğunun da eşcinsel olduğunu söyledi. Eylül ayı sonunda 150 acente temsilcisinin katılacağı bir sempozyum düzenleneceğini anlatan Kytka, Türkiye ile birlikte Yunanistan ve İsrail'in de aday ülke olduğunu ancak İsrail'in içinde bulunduğu sosyopolitik durum nedeniyle elendiğini söyledi.

Kytka, eşcinseller için Türkiye'nin Yunanistan'dan daha avantajlı olduğunu düşünerek Yunanistan'ı da elediklerini ifade etti. IGLTA yönetiminin Türkiye'de karar kıldığını ve ardından önceki gün İstanbul'a geldiğini belirten Carlos Kytka, "Önce İstanbul'u gezdim ve gey hayatını inceledim. Daha sonra Kuşadası'na geldik" dedi. Kısmet Otel'deki akşam yemeğinin ardından Kuşadası'ndaki gey hayatını inceleyerek yerinde görmek için çeşitli mekanları ziyaret eden Carlos Kytka, şöyle konuştu: "Kuşadası'na bayıldım. Eşcinseller için çok uygun bir mekan. Sempozyum için Kuşadası bir adım önde. Bodrum'a göre de avantajlı. Sempozyumun yapılacağı oteli belirlemek için otelleri de gezdim. IGLTA'ya sadece seyahat acenteleri değil, oteller, barlar, restoran ve kafeler de üye. İstanbul, Kuşadası ve Bodrum'da üye iş yerlerimiz var. Türkiye her şeye sahip; tarih, doğa gibi. Sadece bir düğmeye basmak gerekiyor. Bu düğmeye de basılacağına inanıyorum."

www.iglta.org

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam