31/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri IGLYO’ya teşekkür mektubu yazdılar.

IGLYO İsrail’deki Genel Kurulu İptal Etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri IGYLO’nun İsrail Toplantısını iptal etmesi üzerine teşekkür mektubu yayınladı. IGLYO’nun toplantıyı iptal etmesi üzerine Kaos GL’ye tebrik mektubu gönderen Judith Buttler ""IGLYO’nun Genel Kurul’u İsrail’den çıkarmasına çok çok sevindim. Harika bir adım! Bol şans ve cesaret diliyorum sizlere!" dedi. 

Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Mektubunun tamamı

Değerli IGLYO YK üyeleri,

Kaos GL ve Pembe Hayat olarak, Genel Meclis’in İsrail’de gerçekleştirilmeyeceğini duyurmak üzere paylaştığınız son mektubunuzu sevinç ve mutlulukla karşıladık. Queer aktivizmi yapmak demenin etik ve ayrılmaz değerlerine dikkat çekme amacını güden uluslararası bir savunuculuk zincirinin sonuçlarını şahit olmak, saf bir haz kaynağı oldu bizler için.

Zulmün ana içeriklerinden biri olan ırkçılığa karşı durmanın cesaret gerektirdiği bir dünyada, Filistin gerçeğine queer duruş etrafında yapılan tartışmaları zenginleştirmek için bu fırsatı kullanmış olan her bir birey ve örgütü, tüm gönlümüzle tebrik ediyoruz. Evrenin cinsiyetçi ve homofobik/transfobik politikalarına zor anlar yaşatanların ta kendisi olan biz LGBTIQ bireyler, Filistin ablukasına dair tartışmaları ateşlendirmeyi ve baskıcı devletlerin ne yazık ki sahip olduğu birlik oluşturma ve bir arada durma yöntemlerine LGBTIQ camiasının da sahip olduğunu göstermeyi de yine bizler gerçekleştirdik. Bu tarihi anın, belirli bir zaman diliminin ötesine akmasını ve aynı camiayı daha da çok besleyecek şekilde zenginleşmesini gönülden diliyoruz.

Şu anki şartlar altında Tel Aviv’de Genel Kurul’u gerçekleştirmenin risklerine önem çeken sesleri dikkate aldığını gördüğümüz mektubunuzu desteklemekle birlikte, hala altının çizilmesini ve açıklık getirilmesini bekleyen bazı noktaların bulunduğunu ifade etmek istiyoruz. Bizler –ve bu konuda yalnız olmadığımızdan eminiz- IGLYO YK’sından “İsrail’deki son yasal değişiklikler” ile tam olarak neyin kastedildiğine dair detaylı bilgilendirilmeyi talep ediyoruz. Durumun teknik açıklamasının yanı sıra, bizim ve diğer örgütlerin ifade edegeldiği endişeler ile alakasını bilmeyi diliyoruz.

Buna ek olarak, mektubunuz, Lübnanlı örgüt Helem’in IGYLO üyelik statüsünden istifa talebini iki Yönetim Kurulu üyesinin neşeyle karşılamasına dair yorum ve büyük endişelerimizi rahatlatmadığını belirmek istiyoruz. Bu durum bizler için hala utanç verici ve vahimdir; sizlerin ve uluslararası camianın dikkatini bu kabul edilemez ve IGLYO’dan beklenmedik gelişmeye çekmek istiyoruz. Buna yönelik gelecek adımlarınızın ne olacağı konusunda sizle iletişimde kalmayı diliyoruz. IGLYO’da böyle bir ruhun kalması durumu ve size ulaşan muhalif seslerin olumsuz tepkiler oluşturmasının biz üye örgütler arasındaki endişesinin devamı, sağlıklı karar alma süreçlerinin ya da diyaloglarının hiçbiri için bir garanti olmayacaktır.

Son olarak, ortak bir dil kullanmak ve yanlış okumaların önüne geçmek adına, şu ana kadar yürütülen yazışmaların hiçbirinin İsrail’den bir örgütün -bu örnekte IGY’nin- zarar görmesi amacını gütmediğinin altını çizmek istiyoruz. Aralık’ta gerçekleşecek olan Uluslararası LGBTQ Genç Liderlik Zirvesi (International LGBTQ Youth Leadership Summit) bağlamında kullandığınız “bu etkinlikte IGY’yi desteklemek” ifadesinin yanlış yönlendirici ve tehlikeli bir terim olabileceğine inanıyoruz çünkü biz, İsrailli örgütlere değil İsrail devletinin meşhur ırkçı politikalarına tavır alıyoruz. Amacımız, hiçbir örgütü ya da bireyi mağdur olarak resmetmemektir, eğer gerçeklik ve yaklaşım gerçekten bu yöndeyse. Bu tartışmamızı tamamlamak adına da, Liderlik Zirvesi’ne evsahipliği yapacak ülkenin, Genel Kurul’u “taçlandırmak” adına aynı evsahibi ülke olmasının çok önemli olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Kelimelerimizi bir kez daha kutlamak adına, İsrail içinde ve dışında ilham veren ve cesur sayısız bireyin olduğunu biliyoruz, konu bölgemizdeki somut devlet şiddetine karşı durmak olduğunda… Dünyanın her yerindeki aktivistlerden çok ama çok öğreneceğimizin olduğunu biliyoruz; bu queer dayanışmaya en ufak bir katkımızın olması durumunda ancak onur duyacağımızı paylaşmak istiyoruz.

Saygılarımızla,

Kaos GL ve Pembe Hayat 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam