02/10/2012 | Yazar: Kaos GL

İsveç’in dünyaca tanınan firması IKEA, Suudi Arabistan’daki katalogundan kadın görüntülerini çıkardı.

IKEA’nın Suudi Arabistan’daki Katalogunda Kadın Yok Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İsveç’in dünyaca tanınan firması IKEA, Suudi Arabistan’daki katalogundan kadın görüntülerini çıkardı.
Metro gazetesi, firmanın Suudi Arabistan’daki katalogundan, kadın görüntülerinin silindiği mobilya tanıtım sayfalarını yayımladı.
 
Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, olaydan pişman olunduğu belirtilerek, “Katalogun Suudi Arabistan versiyonundan kadınları çıkarmanın şirketin değerleriyle çeliştiğini fark etmeliydik” ifadesine yer verildi.
 
Olay, mağazanın, cinsiyet eşitliğine bağlılığı konusunda soru işaretlerine neden olurken, İsveç Eşitlik Bakanı Nyamko Sabuni, firmanın, kendi kararlarını veren özel bir şirket olduğunu, öte yandan dünyaya İsveç’i tanıttığını, bu nedenle katalogdan kadın görüntülerini kaldırmakla hata yaptığını kaydetti.
 
IKEA, bu sene 62 farklı versiyonda 200 milyon katalog basmayı planlıyor. Katalogların büyük bölümü birçok mağazada birebir aynı. Fakat şirket daha önce bazı resimlerin yerel moda zevklerine göre yeniden düzenlendiğini açıklamıştı. Katalog bazı durumlarda da kültürel standartlarla uyumlulaştırılabiliyor.
 
IKEA grup sözcüsü Ylva Magnusson ise şirketin farklı kataloglarında insan hakları politikalarına uygun davranıldığını ve ayrımcılık yapılmadığından emin olmak için inceleme yaptıklarını belirtti.  (hurriyet.com.tr)

Etiketler: yaşam
İstihdam