10/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nin de ‘Heteroseksizm ve Türcülük’ oturumuyla yer alacağı İklim Forumu bu hafta Boğaziçi Üniversitesi’nde olacak. Cumartesi günü ise Büyük İklim Yürüyüşü yapılacak.

İklim Forumu perşembe günü başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin de “Heteroseksizm ve Türcülük” oturumuyla yer alacağı İklim Forumu bu hafta Boğaziçi Üniversitesi’nde olacak. Cumartesi günü ise Büyük İklim Yürüyüşü yapılacak.

Dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den, 60’a yakın oturum gerçekleştirilecek ve 150’nin üzerinde konuşmacıyı 12-13 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlayacak İklim Forumu’nda son hazırlıklar tamam!

Forum’da onlarca sivil toplum kuruluşu, sosyal hareket ve kampanya, fosil yakıt teşviklerinden tarıma, emek hareketlerinden kadın hareketlerine, gençlik hareketlerinden LGBTİ hareketine pek çok konunun iklim değişikliği bağlantısını konuşacak, adalet talebini dile getirecek. Ayrıca, “İklim İçin Sanatçılar”ın bir birinden anlamlı çalışmaları da salonları ve hayatımızı renklendirecek.

12 Kasım’da başlayacak forumun açılışında Bill McKibben, Jeffrey Sachs gibi önemli isimlerin yanı sıra yerel mücadeleler, gençlik hareketleri, kadın hareketleri ve sosyal adalet hareketlerinden temsilciler de bulunacak. 

13 Kasım’da tüm sosyal hareket, kampanya, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı bir sosyal hareketler buluşması ile son bulacak etkinlik sonunda halkların iklim değişikliği konusunda G20’den taleplerini içerecek bir manifesto açıklanacak.

Forumun ardından 14 Kasım’da saat 14.00’te iklim değişikliğine karşı Tünel’de buluşulacak ve Büyük İklim Yürüyüşü yapılacak.

Kaos GL ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği'nin yürüteceği “Heteroseksizm ve türcülük: İklim değişikliği ve birlikte mücadele yolları” oturumu 13 Kasım Cuma 16.30’da yapılacak.

Forum programı: 1. gün ve 2. gün 

Facebook: IklimIcinHareketeGec

Twitter: @iklim_icin

 


Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret