31/10/2008 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

ILGA-Avrupa Konferansı başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ILGA-Avrupa’nın bu yıl Viyana’da düzenlediği 12. yıllık konferansı ‘küresel düşünmek, yerel hareket etmek’ teması altında Avusturya Adalet Bakanı Maria Berger ile başladı. Kaos GL’den İsmail Alacaoğlu Viyana’dan bildiriyor.

KAOS GL – 31/10/2008

İsmail Alacaoğlu – Viyana

ILGA-Avrupa’nın bu yıl Viyana’da düzenlediği 12. yıllık konferansı açılış konuşmalarıyla dün başladı. Konferansın bu yılki teması ‘küresel düşünmek, yerel hareket etmek’ olarak seçilmiş. Avrupa’nın hemen her ülkesinden ILGa-Avrupa’nın üyesi olan dernekleri ve organizasyonları temsilen 200 civarında katılımcı var.

Avusturya Adalet Bakanı Maria Berger yaptığı açılış konuşmasında LGBT haklarının önemine değindi. Açılış konuşmasında Meclis Başkanı Barbara Prammer’ın da olması bekleniyordu ancak gönderdiği mektupta kısa bir zaman önce yapılan seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulması için yapılan görüşmeler devam ettiği ve kendisinin bu görüşmelerde rol aldığı için gelemediğini bildirdi. Mektubunda; LGBT bireylerin yasal, ekonomik ve sosyal eşitlik arayış mücadelelerinin yıllardır devam ettiğini ancak eşcinsel birliktelik yaşam modelinin henüz global olarak kabul ve saygı görmediğini bunun için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarına toplumun farkındalığını arttırma çabalarından dolayı teşekkür etti.



ILGA-Avrupa’ya bu konferansın düzenlenmesi sırasında Viyana’da faaliyet gösteren LGBT organizasyonu HOSI Wien katkı sağlıyor.

Yine konferansı imzaları ve isimleriyle destekleyen ve başkanlığını Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in yaptığı Onur komitesinde Meclis Başkanı Barbara Prammer’ın ve Adalet Bakanı Maria Berger’in dışında, Dış İşleri Bakanı, Meclis 3. Başkanı, Kadın, medya ve bölgesel politikadan sorumlu bakan ve Viyana Belediye başkanının isimleri yer alıyor.



Açılış konuşmasının ardından Homofobi Karşıtı Buluşma’dan tanıdığımız ve şu anda ILGA-Avrupa’nın yönetim kurulu başkanlarından Martin Christnsen, diğer eş başkan Deborah Lambillotte ile birlikte son bir yılın değerlendirmesini yaptı. Özelikle geçtiğimiz bir yıl içinde Moldova, Litvanya gibi ülkelerde gerçekleştirilen Pride’lardaki artan şiddetin altını çizdiler.

Bu yıl bir ilk de gerçekleşmiş ILGA-Avrupa konferansında. Avusturya havayolları Konferansın ulaşım sponsoru olarak konferansa gelen katılımcıların uçuşlarını gerçekleştirmiş.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret