03/11/2011 | Yazar: Kaos GL

ILGA-Europe’un 15. Yıllık Konferansı 27-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Torino’da gerçekleşti. 43 farklı ülkeden 343 LGBTI aktivistin katılımıyla gerçekleşen konferans, Avrupa’da LGBTI haklarıyla ilgili olarak yapılan en geniş katılımlı organizasyon oldu.

ILGA-Europe 2011 Konferansı İtalya’da Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ILGA-Europe’un 15. Yıllık Konferansı 27-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Torino’da gerçekleşti. 43 farklı ülkeden 343 LGBTI aktivistin katılımıyla gerçekleşen konferans, Avrupa’da LGBTI haklarıyla ilgili olarak yapılan en geniş katılımlı organizasyon oldu. Konferansa Türkiye’den Kaos GL adına Hayriye Kara, Lambdaistanbul adına Öner Ceylan, Pembe Hayat adına Kemal Ördek katıldı.
 
“İnsan Hakları ve Geleneksel Değerler: Çatışma ya da Diyalog”
Bu yılki konferansın teması olan “İnsan Hakları ve Geleneksel Değerler: Çatışma ya da Diyalog” ve LGBTI bireylerin hak mücadeleleri ile ilgili diğer konular konferans boyunca gerçekleştirilen paneller ve atölyelerde tartışıldı, LGBTI hareketin tarihi ve gelecekteki karşılaşılabilecek engeller yansıtıldı.
 
Konferansın sonunda Kuzey Kıbrıs’taki durumla ilgili olarak bir deklarasyon yayınladı ve tutuklu olanların derhal serbest bırakılması talep edildi. Kuzey Kıbrıs şu anda, Avrupa'da yetişkin erkekler arasında cinsel ilişkiyi yasaklayan tek bölge durumunda.
 
ILGA-Europe’a üye örgütlerin temsilcileri yeni Yönetim Kurulu’nu seçtiler.
 
2011 ILGA-Avrupa Yıllık Konferansı'nın yayınladığı Bildiri:
 
"ILGA-Avrupa Yıllık Konferansı 2011’e katılan 343 delege Kuzey Kıbrıs ile ilgili bir bildiriyi kabul etti.
Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği - Avrupa Bölgesi’nin  (ILGA-Avrupa) 15. Yıllık Konferansı’na 43’den fazla ülkeden katılan 343 delege olarak, yetişkin erkeklerin hem-cins ilişkilerini 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandıran yasa -  Ceza Yasası (1929) Fasıl 154’e bağlı 171. Madde -, bağlamında yapılan tutuklamalar ile ilgili endişe duyuyoruz.
Son raporlar, Kuzey Kıbrıs lideri Derviş Eroğlu’nun söz konusu yasa maddesinin kaldırılacağını söylediğini belirtmektedir. Bu kararı selamlarken, bu bildirgeyi imzalayanlar olarak,  kararın ertelenmeden uygulanmasının takipçisi olacağımızı bildiririz.
Bizler, ilgili madde ile kavuşturması devam eden ve 16 Kasım’da mahkeme huzuruna çıkacak bireylere yönelik tüm suçlamaların düşürülmesine dair  ILGA-Avrupa’nın talebini yineliyoruz.
Ayrıca,  gözaltı sırasında bazı bireylere polisin kötü muamele ve işkence yaptığı konusunda uluslararası raporlarda ortaya çıkan iddiaların ayrıntılı bir soruşturmaya tabi tutulmasını talep ediyoruz. "
 
2012 ILGA-Europe Konferansı İrlanda’nın başkenti Dublin’de yapılacak.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam