09/10/2014 | Yazar: Kaos GL

ILGA-Europe’un 18. yıllık konferansı 2014 Avrupa Kültür Başkenti Riga’da, 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ILGA-Europe yıllık konferansı başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ILGA-Europe’un 18. yıllık konferansı 2014 Avrupa Kültür Başkenti Riga’da, 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
48 ülkeden 350 kişinin katılacağı konferans Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği’nin (ILGA) Avrupa bölgesi olan ILGA-Europe’un bugüne kadarki en geniş katılımlı toplantısı olacak. Toplantıya Türkiye’den Kaos GL Derneği’nden Ezgi Koçak, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği’nden Kemal Ördek, Lambda İstanbul’dan Deniz Lala ve SPoD’dan Sezen Yalçın katılıyor.
 
HAREKET (Et): Sürdürülebilir Değişime Rehberlik Etmek
 
Yeni Yönetim Kurulu’nun seçileceği toplantının bu yılki teması, “HAREKET (Et): Sürdürülebilir Değişime Rehberlik Etmek (MOVEment: Leading Sustainable Change).” Bu bağlamda ortaya konulan hedef, küresel LGBTİ hareketinin geçmişten günümüze başarı ve başarısızlıkları üzerinden ders çıkarmak ve değişimi savunan sürdürülebilir bir hareket oluşturmanın yollarını aramak. 
 
Program kapsamında Kaos GL’den Ezgi Koçak, kriz ve çatışma dönemlerinde insan hakları örgütleri genelinde ve LGBTİ örgütleri özelinde geliştirilen savunu ve çıkış stratejileri üzerine düzenlenecek olan çalıştaya konuşmacı olarak katılacak. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam