23/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Onur Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı. Ülke tarihinde ilk kez bir başbakan yürüyüşe katılacak.

İlk kez bir başbakan Onur Yürüyüşü’ne katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Onur Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı. Ülke tarihinde ilk kez bir başbakan yürüyüşe katılacak.

Kanada’nın çiçeği burnunda başbakanı Justin Trudeau, 3 Temmuz’da Toronto Onur Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı. Toronto Onur Yürüyüşü’nü örgütleyen ekip bunun ülke tarihinde bir ilk olacağını söyledi.

Trudeau başbakan olarak ilk kez Onur Yürüyüşü’ne katılacak olsa da daha önceki yıllarda da homofobi ve transfobiye karşı Toronto ve Vancouver’da yürümüştü.

Seçildiği günden bu yana LGBTİ haklarını savunacağını belirten Trudeau yürüyüşe katılacağını Twitter hesabından, “Bu sefer Başbakan olarak” diye duyurdu.

Toronto Onur Yürüyüşü yönetiminden Mathieu Chantelois heyecanını şu ifadelerle dile getirdi:

“Kanada için de dünya için de büyük bir adım bu. Sadece yaşayan en seksi politikacı olduğu için değil aynı zamanda bildiğimiz kadarıyla daha önce dünyanın hiçbir yerinde hiçbir lider Onur Yürüyüşü’ne katılmadığı için büyük bir haber bu.”

Başbakan Trudeau ile geçenlerde Ottawa’daki ofisinde buluştuklarını ve LGBT hakları konusundaki duruşunu takdir ettiklerini bir kez daha vurgulayan Chantelois, “Ofisindeki görüşmemizde trans hakları, eşitlik, göç, eşcinsel erkeklere kan bağışı yasağı gibi konularda adım atma noktasında çok hevesli olduğunu gördük” dedi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam