22/05/2020 | Yazar: Kaos GL

İBB Başkanı İmamoğlu katıldığı bir programda “eşcinsellerin özgürlüklerini koruma sorumluluğumuz var ama eşcinsel evliliğe izin verilmesine henüz toplumumuz hazır değil” dedi.

İmamoğlu “eşcinsel evlilik” sorusunu yanıtladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de “Jülide Ateş’le 40” programına katıldı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Geçtiğimiz yıl İBB’de toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu kurulması tartışmalarının ardından ayrımcı gazetelerin “Ekrem İmamoğlu’ndan eşcinsel evliliklerin önünü açacak proje” manşetleri, Diyanet’in nefret hutbesinin hatırlatılması ve “Eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz” sorusuna İmamoğlu şöyle yanıt verdi:

“Ben tabi özgürlüklere saygı duyan ve özgürlüklere dair toplum içindeki insanların kendi yaşamları ile ilgili süreçlerine destek olmaya çalışan bir yapım var. Görevim de bunu gerektiriyor. Tabii ki eşcinsel vatandaşlarımızın da yaşam kalitelerini ya da yaşamla ilgili özgürlüklerini korumakla ilgili sorumluluğumuz var. Geçmişte bu görevi yapmış insanların sorumluluğu olduğu gibi benim de var, benden sonraki belediye başkanlarının da var, ülkeyi yönetenlerin de var. Ama tabii şunu söylemekte fayda görüyorum ki eşcinsel evliliğe izin verilmesi hususuna henüz toplumumuzun hazır olmadığının da altını çizmek isterim.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, aile, siyaset
İstihdam