07/03/2021 | Yazar: Yıldız Tar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Danla Bilic’in sunduğu programda LGBTİ+’ların barınma ve çalışma hakkı sorusunu yanıtladı, “Hiçbir insanı ayırmam. Önüme gelmedi. Gelirse insan hakları çerçevesinde ilgileniriz” dedi.

İmamoğlu’ndan LGBTİ+’ların barınma ve çalışma hakkı sorusuna yanıt: “Önümüze gelirse insan hakları çerçevesinde ilgileniriz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Danla Bilic’in sunduğu “Zor Sor” 8 Mart özel yayınında kadınların sorularını yanıtladı.

Programda Eray Özgüner, İmamoğlu’na “Eviniz olsa LGBTİ+’lara kiraya verir misiniz? İBB’de LGBTİ+’lara iş imkanı verir misiniz” diye sordu.

İmamoğlu şöyle yanıtladı:

“Bir kere şunu söyleyeyim, sorunun tersinden başlayayım. İnsana insan gözüyle bakmak kimliğine sahibim bir kere. İki, benim görevim buna mecbur zaten. İnsanları sınıflandırmaya ve ayrımcılığa başladığınız an bu sefer her konuda ayrımcılığa doğru devam edersiniz. Bu bir yerden başlar ve devam edersiniz. Dolayısıyla ben hiçbir insanı ayırmam. Bu bakımdan bu kişisel hayatım için de geçerli, toplumsal hayatım için de geçerli ve benim şu an görevimin de gereği bu. Kanun da bana bunu böyle emrediyor.”

İmamoğlu, Özgüner’in pandemide LGBTİ+’ların yaşadığı iş ve kalacak yer sorunlarını hatırlatması, LİSTAG’la görüşmesini rica etmesi, barınma evi kurulmasından bahsetmesi üzerine şöyle devam etti:

“Bu konuda inanın önüme gelmiş bir sorunla ilgili, ya da soruyla ilgili ya da çözümle ilgili bir gündem gelmedi. Gelirse, bize başvuru yaparlarsa, ama işsizlikle ilgili az önce bahsettiğim istihdam ofislerimiz var. Özel ilgileniriz. Ama barınmayla ilgili sorunları varsa gelsinler, bilgilenelim. İnsan hakları çerçevesinde ilgileniriz süreçle. Ama önüme gelmedi böyle bir konu. Ben de özel olarak sorgulatırım.”

İmamoğlu’nun yanıtını aşağıdaki videoda 40:52’den itibaren izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, yaşam, kent hakkı, siyaset
nefret