05/11/2013 | Yazar: Kaos GL

İMC TV muhabiri Michelle Demishevich, Ramazan ayında yaşadığı mahalle baskısı ve saldırıyla ilgili şikâyetçi oldu.

İMC TV Muhabirine Transfobik Mahalle Baskısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İMC TV muhabiri Michelle Demishevich, 2011'de Ramazan ayında yaşadığı mahalle baskısı ve saldırıyla ilgili şikâyetçi oldu. Olayla ilgili ilk duruşma Perşembe günü saat 09:30’da İstanbul Çağlayan Adliyesi 20. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 
“Erkek misin, kadın mısın?” baskısı!
Demishevich, 2011 yılında köpeğini gezdirirken bir kadın tarafından “Ramazan’da sigara mı içiyorsun?” diye uyarıldı. “Lütfen saygılı olur musunuz?” yanıtı üzerine "Sen kimsin ben sana saygı gösterecekmişim! Erkek misin, kadın mısın?" şeklinde cinsiyet kimliği üzerinden saldırıya uğrayan Demishevich, kadın tarafından ayrıca fiziksel saldırıya uğradı.
 
Olay yerine gelen 5 polis ekibinin yanında kadının abisi, Demishevich’in omzuna yumruk atsa da polis memurları saldırıyı görmediklerini söylediler. Şişli Polis Merkezi’nde hakaret ve kötü muameleye maruz kalan Demishevich, kendisine saldıran kadın tarafından 5 polis ekip otosuna saldırdığı ve toplumun huzurunu bozduğu suçlamalarıyla karşılaştı.
 
“Mahallemde Yaşadım Tek Olaydır”
Karakol amirinin desteğiyle ifade veren kadın saldırıya uğradığını belirttiği için eskort eşliğinde hastaneye götürülürken saldırı sonrası yaralanan Demishevich, avukatı Rozerin Seda Kip ile hastaneye kendisi gitmek zorunda bırakıldı.  
 
Demishevich, olayla ilgili kaosGL.org’a şu ifadelerden bulundu: “Mahallemde cinsiyet kimliğimden dolayı hiçbir sorun yaşamamıştım. Hatta komşularımla ilişkilerim aile seviyesine ulaşmıştı. Ancak bu kadının sorunu bence başkaydı. Birtakım dinî sebeplerle sanırım bana karşı saldırıya geçti. O semtte yaşadığım tek olaydır.” 

Etiketler: yaşam
İstihdam