01/09/2008 | Yazar: Kaos GL

İngiliz Gey Futbol Takımı en iyi olma yolunda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere Gey Futbol Takımı son senelerde kendilerinden bekleneni veremeyen ve EURO 2008’e de katılamayarak hayal kırıklığı yaratan İngiltere Milli Takımı’na adeta ders veriyor. Kendilerine ‘Stonewall Lions’ (Stonewall Aslanları) adını veren İngiliz ekibi, Dünya Gey Futbol Şampiyonası’nda Arjantin’i 5-0 mağlup ederek üst üste üçüncü maçını kazandı.

Stonewall Lions geçen ay da Avrupa Gey Futbol Şampiyonası’nı kazanarak İngiliz Milli Takımı’nı gölgede bırakan eşsiz bir başarıya imza atmıştı.



İngiltere ilk ve tek Dünya Şampiyonluğunu 1966’da kazanıp sonrasında uluslararası turnuvalarda büyük bir başarıya imza atamazken, en son Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı 2-2’lik beraberlikle medyanın yoğun eleştirisine maruz kalmıştı. Gey hakları savunucusu Peter Tatchell İngiliz geylerinin ülkeye kupa getirmelerinin mutluluk verici olduğunu ifade ederken, ‘Stonewall Lions henüz turnuvanın başında dünyanın en iyisi olduğunu gösterdi. Aldıkları sonuçlarla Çekler karşısındaki sönük performansın öcünü de almış oldular’ diye konuştu.

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam