07/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Oscar ödüllü İngiliz Hasta filmin

İngiliz Hasta Eşcinselmiş Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Oscar ödüllü İngiliz Hasta filmine ilham veren İkinci Dünya Savaşı casusunun gerçekte eşcinsel olduğu ve genç bir askerle aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Almanya'da ortaya çıkan mektuplara göre, Macaristan doğumlu Kont Laszlo de Almasy'nin kaleme aldığı mektuplar, casusun Hans Entholt adında bir askerle ilişki yaşadığını ortaya çıkarıyor.
 
İddia, Köln'deki Heinrich Barth Afrika Çalışmaları Enstitüsü tarafından henüz detaylı olarak yayınlanmamış mektupların keşfedilmesinden sonra ortaya atıldı.
 
Enstitü yetkilileri Alman Der Spiegel dergisine yaptıkları açıklamada, mektupların Almasy'nin birkaç eşcinsel ilişki yaşadığını gösterdiğini belirterek, "Mısırlı prensler de Almásy'nin sevgilileri arasındaydı" diye konuştu.
 
Wehrmacht'ta subay olan Entholt, Rommel Afrika'dan çekildiği sırada kendi tarafının döşediği bir mayına basarak öldü.
 
Mektuplar ayrıca Almasy'nin Ralph Fiennes'ın başrolünü oynadığı filmdeki gibi ciddi yanıklardan sonra aşırı doz morfin nedeniyle ölmediğini de ortaya koyuyor. Almásy, 1951'de dizanteri nedeniyle yaşamını yitirdi.
 
Macar bir asilzadenin oğlu olan Almasy filmde savaş öncesi Kahire'de İngiliz bir kadının yakışıklı genç sevgisi olarak canlandırılmıştı.
 
Savaş sırasında Almasy, Brandenburg Bölüğü'ndeki görevinin bir parçası olarak Nazi ajanlarını Sahra çölünden geçirerek kaçırdı. Almasy Alman istihbaratı tarafından Afrika'da savaş öncesi İngiliz nüfuzunu azaltmak amacıyla görevlendirilen birkaç kaşiften biriydi.


Etiketler: yaşam
İstihdam