18/06/2010 | Yazar: KAOS GL

İngiltere'nin muhafazakar Başbakanı David Cameron'dan eşcinsel açılımı

İngiliz Muhafazakârlar Eşcinsel Realitesini Tanıdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere'nin muhafazakar Başbakanı David Cameron'dan eşcinsel açılımı. Seçimler öncesi eşcinsel haklarının iyileştirilmesine destek verdiğini açıklayan Cameron, ülkenin tanınmış 200 eşcinsel temsilcisini  Başbakanlık Konutu olan 10 Numara'da verdiği resepsiyona davet etti.
 
Geceye yardımcısı Nick Clegg için 'partnerim' diye esprili bir biçimde başlayan Cameron, eşcinsel topluluğa el uzatan ilk muhafazakar başbakan oldu. Başbakan Yardımcısı Liberal Demokrat Nick Clegg için “Benim kendi sivil partnerim” diyen Cameron davetlilerin gülüşmesine yol açtı.
 
Davetliler arasında BBC haber spikeri Jane Hill, Today sunucusu Evan Davis, Blue grubundan şarkıcı Duncan James, gazeteci Matthew Parris ve aktris Amanda Barrie gibi ünlüler ve üniformalarıyla katılan askerler de vardı.
 
Cameron gey çiftlerin “sivil partnerlik” törenlerinin kilisede yapılmasını engellemenin “yasal bir saçmalık” olduğunu söyledi.  'Partimce genelde pek önemsenmeyen eşit haklar ilkesini savunuyorum' diyen Cameron, eşcinsel evliliklerin kısıtlanmasını durdurmak ve eşcinsellerin ibadet yerlerine beraber girebilmelerini sağlamak dahil birçok talebe destek vereceğini açıkladı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret