28/05/2009 | Yazar: Kaos GL

Londra polisi Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün'de anlamlı bir operasyonla toplum içinde nefret tohumları eken 30 sanığı gözaltına aldı. 

Londra polisi Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün'de anlamlı bir operasyonla toplum içinde nefret tohumları eken 30 sanığı gözaltına aldı. 

"Operation Athena" başlığında yapılan operasyonda polis başkent Londra ve çevre bölgelerdeki aramalarda gözaltına alınanların eviçi şiddet, homofobi, transfobi, ırkçılık ve diğer nefret suçlarından dolayı mahkemeye sevk edildiklerini açıkladı.

Polis müfettişi Gerry Campbell, "Operation Athena" ile ilgili şu bilgiyi verdi:

"Eviçi şiddet, homofobi, transfobi, ırkçılık ve diğer nefret suçlarını işleyenlere gözdağı vermek ve potansiyel mağdurları korumak amacında da olan Athena operasyonu 9 yıldır sürüyor. Bu operasyondaki mesajımız çok açık: Şiddet kabul edilemez! Biz şiddet yanlılarını tespit ederek yargının önüne çıkarmayı sürdüreceğiz..."

Müfettiş Campbell, bu tür şiddet olaylarının çeşitli nedenlerle polise bildirilmediğinden yakınarak, temiz bir toplum için polisle işbirliği yapılmasını istedi.

Campbell, Londra polisinde 32 farklı bölgede 215 lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüel (LGBT) polislerin görev yaptığını belirterek bu görevlilerin de LGBT ile eşgüdümlü çalıştıklarını söyledi. Müfettiş, LGBT polislerine ulaşmanın mümkün olduğunu da belirtti.

Londra'da Nisan 2008-Nisan 2009 arasında işlenen nefret suçları şöyle:

- Toplam 59 bin 956 nefret suçu işlendi ve olayların yüzde 73'nde gözaltı yaşandı.
- Yüzde 5 artışla 4 bin 203 ırkçılık suçu işlendi
- Homofobi suçlarında da yüzde 3,7 artış gözlendi

Fotoğraf: Parmaklarına HATE (NEFRET) dövmesi yaptıran bir İngiliz
Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam