23/02/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Gizli İstihbarat Servis şefi Richard Moore, kurumda 1991 yılına dek LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı ayrımcı uygulamalar nedeniyle özür diledi.

İngiltere Gizli Servisi’nden özür: “LGBT yasağı nedeniyle, en iyi yeteneklerden kendimizi mahrum ettik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: 8 Temmuz 2017 Londra Pride, İngiltere, Jack Taylor 

İngiltere Başbakanı’nın ordudan, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden ötürü ihraç edilen askerlerden dilediği özrün ardından bu defa da ülkenin Gizli İstihbarat Servisi, LGBTİ+’lardan özür diledi.

BBC’den Frank Gardner’ın haberine göre Gizli İstihbarat Servis şefi Richard Moore, kurumda 1991 yılına dek LGBTİ+’ların maruz bırakıldığı ayrımcı uygulamalar nedeniyle özür diledi.

Gardner Twitter'da yayımladığı video bir videoda bu ayrımcılık nedeniyle, “İstihbarat ve diplomatik servislerdeki LGBT yasağı nedeniyle, Britanya’da en iyi yeteneklerden bazılarından kendimizi mahrum ettik. Hizmet vermeye hazırlardı ancak biz bu fırsatı reddettik” dedi.

Şef Moore, LGBTİ+’lara dair kurumsal ayrımcılık nedeniyle haksızlığa uğrayanlardan özür dilemek için İngiltere Başbakanı Boris Johnson gibi LGBT Tarih Ayı olan Şubat’ı seçti.

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam