13/10/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Birleşik Krallık’taki en etkili LGBT’lerin sıralandığı Pink List’in bu yılki zirvesinde trans gazeteci Paris Lees var.

İngiltere’nin LGBT Listesinde Trans Gazeteci Bir Numara Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birleşik Krallık’taki en etkili LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) sıralandığı Pink List’in bu yılki zirvesinde trans gazeteci Paris Lees var.
 
Bugün açıklanan listede Lees, 1300’den fazla aday arasından birinci seçildi. 2000’den beri her yıl hazırlanan listede ilk kez bir trans bir numaraya yerleşti. Fark yaratan 101 LGBT’nin sıralandığı listede Lees, aktivist Peter Tatchell (3) ve şarkıcı Jessie J’yi (57) geride bıraktı.
 
Paris Lees: Aktivist Bir Gazeteci
Trans hakları için mücadele veren Lees, trans odaklı internet dergisi META’nın editörü olarak çalışıyor. All About Trans örgütüyle yürüttüğü medya profesyonelleri ve transları bir araya getiren çalışmaları birinciliği kazanmasında etkili oldu. Lees, medyada transların temsili ve görünürlüğü konusunda önemli bir ilerleme kaydedilmesini sağladı.
 
Lees, birinci seçilmesiyle ilgili Twitter hesabından şunları söyledi: “Cidden inanılmaz & gerçek bir sürpriz! Transların görünürlüğü için harika bir adım!”
 
“Hiç ağlamadım dersem yalan söylemiş olurum. İşim & yaklaşımımın değerli görülmesinden çok etkilendim. Çok enerji verdi.”
 
Paris Lees, Channel 4 ve Radio 1’in de ilk trans kadın sunucusu oldu.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam